Vizes világbajnokság

2022.06.22. 21:34

Tengerentúliak arattak sikert Debrecenben

Az argentin és az amerikai női vízilabda-válogatott is győzni tudott.

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Sportuszodában szerda este ismét a hölgyeké volt a főszerep, elérkezett a torna csoportkörének második fordulója. A B jelű kvartettben, a cívisvárosban a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos összecsapásokra került sor.

A program 18 órakor az Argentína–Dél-afrikai Köztársaság összecsapással kezdődött, amelyről már vb előtt is sejteni lehetett, hogy a harmadik helyezésről dönt majd. Mivel mind a két gárda nagy arányú vereséggel kezdett hétfőn, így ez gyorsan be is igazolódott. Ennek megfelelően rendkívül kiélezett csatát láthatott a Zákány utcára kilátogató közönség. Az afrikai csapat vezetett félidőben, de az argentinok egy erős harmadik negyeddel fordítottak és nagy izgalmak közepette 7–6-ra nyerni tudtak.

Az est rangadóján az Amerikai Egyesült Államok és Hollandia válogatottja csaptak össze a Debreceni Sportuszodában. Ezen a találkozón is nagy volt a tét, hiszen a csoportelső automatikusan ott van a negyeddöntőben, a másodiknak viszont játszania kell még egy plusz meccset érte. Az olimpiai- és világbajnok címvédő tengerentúliak nem bízták a véletlenre a kérdést, a félidőben már 6–3-ra vezettek, a végére pedig magabiztos 11–7-es győzelemmel biztosították be szinte már most a legjobb nyolcas mezőnyben a helyüket. 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában