Salakmotor

2022.06.26. 12:12

Szlovének a dobogón, a Farkasok lecsúsztak a reményfutamról

Magosi és Kovács párharca furcsa körülmények között ért véget, ami a négyszeres bajnok kizárásával zárult.

Magosi Norbert (balról) és Kovács Roland

Forrás: Boros Norbert

A salakmotoros magyar-szlovén közös bajnokság nyitófordulójának Lendva adott otthont szombaton este, ahol kétéves kihagyást követően rendeztek újra versenyt. A határhoz közeli településen öt magyar, négy szlovén, két argentin, egy-egy ausztrál és bolgár vaspapucsos mérte össze tudását, azaz tizenhárman küzdöttek a pontokért. A viadal esélyesei a szlovén pilóták voltak, nevezetesen a tavalyi magyar-szlovák-szlovén pontvadászat bajnoka, a lendvai Matic Ivacic, illetve a krskóiak fiatal tehetsége, az idei szezonban remek formában motorozó Nick Skorja. A várakozásoknak megfelelően alakult a verseny alapszakasza, Ivacic minden futamát megnyerte, így tizenöt ponttal jutott a döntőbe, míg Skorja csak legfőbb riválisától szenvedett vereséget, de így is egyenes ágon kvalifikált a legjobbak futamába. 

A papírformának megfelelően a legjobb magyarok a reményfutam megszerzéséért voltak harcban, amihez a harmadiktól hatodik helyezésig kellett megszerezni valamelyik pozíciót. A SpeedWolf Debrecen motorosa, Magosi Norbert az első futamában Ivacic mögött, de a magyar bajnok Fazekas Dennis előtt ért célba, majd következett a klubtársa, Kovács Roland elleni párharc. A két speedwolfos motoros csatája furcsa módon ért véget: a „Farkasok” az első helyért csatáztak, s Magosi megelőzte az élen haladó vetélytársát. Ám a vezetőbíró úgy látta, hogy a manőver közben a négyszeres magyar bajnok elhagyta a pályát, és hiába intették le elsőként a kockás zászlóval, kizárta a futamból, s így Kovácsé lett a három pont. Magosi az öt futamából végül 7 pontot gyűjtve a 9. helyen zárt. Kovács a fent említett futamgyőzelme mellett kétszer lett második, illetve egyszer harmadik és negyedik, így 8 egységgel a 7. pozíciót szerezte meg. 

Fazekas 11 pontot szerzett az alapverseny során, s így bejutott a reményfutamba, ahol a szlovén Anze Grmek (13 pont) mögött a második helyen ért célba, megelőzve az ausztrál Brayden McGuinnesst (9 pont) és a bolgár Milen Manevet (9 pont). 

A legjobbak futama óriási meglepetést hozott, ugyanis az ifjú ljubljanai tehetség, Grmek legyőzte a favoritokat, Ivacic lett a második, Skorja a harmadik, míg Fazekas a negyedik a döntőben.

A magyarok közül a nagyhalászi Bárány Márk 5 ponttal a tizenkettedik, míg a vasadi Füzesi Richárd 3 egységgel a tizenharmadik helyen fejezte be a megmérettetést. 

A bajnokság következő fordulóját október 2-án a szlovéniai Krskóban rendezik. 

BN

Az állás

Magyar-szlovén közös bajnokság

1. Anze Grmek (szlovén) 20 pont, 2. Matic Ivacic (szlovén) 18, 3. Nick Skorja (szlovén) 16, 4. Fazekas Dennis (magyar) 14, 5. Brayden McGuinness (ausztrál) 12, 6. Milen Manev (bolgár) 11, 7. Kovács Roland (magyar) 10, … 9. Magosi Norbert (magyar) 8, … 12. Bárány Márk (magyar) 5, 13. Füzesi Richárd (magyar) 

Magyar bajnokság

1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 20 pont, 2. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 18, 3. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 16, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 14, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 12.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában