Vizes világbajnokság

2022.06.23. 20:58

Papírforma-eredmények születtek az uszodában

A horvát és a görög válogatott is hozta a kötelező győzelmeket a második fordulóban.

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Sportuszodában a csütörtökön este ismét a férfi pólósoké volt a főszerep, elérkezett a torna csoportkörének második fordulója. A B jelű kvartettben, a cívisvárosban két, a papírforma szerint simának tűnő összecsapásra került sor.

A program 18 órakor kezdődött a Horvátország–Németország összecsapással, amelyen egyértelműen szomszédjaink voltak az esélyesek, azonban a németeknek nagy szükségük volt a pontra, vagy pontokra. A horvátok azonban az első két negyedben gyakorlatilag eldöntötték a lényegi kéréseket, hiszen a félidőben már 8–2-re vezettek. A német gárda azonban a japánok elleni találkozót követően ismét bizonyította, hogy az utolsó pillanatig nem adja fel a küzdelmet, így dicséretesen harcolva, a végére csökkentette a különbséget, a vége 13–9 lett.

Gólzáporos találkozó

A 19 óra 30 perctől kezdődő mérkőzésen a japánok a görögökkel csaptak össze, utóbbiak voltak a favoritok. A dél-európai gárda – a horvátokhoz hasonlóan – a félidőre már tetemes előnyre tettek szert, 7–3-at mutatott az eredményjelző. A görögök a fordulást követően sem álltak le, és végül 18–7-es sikert arattak. 

BA
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában