Felhívás

2022.06.14. 21:31

Most megtudhatod, mennyit futsz százon!

Kozák Luca nyújt tanácsokat a szombati futóverseny résztvevőinek.

Kozák Luca

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Aki szeret futni és kíváncsi rá, milyen lehet azon a pályán versenyezni, amin Kozák Luca szokott, most hétvégén kipróbálhatja magát a Gyulai István Atlétikai Stadionban. Szombaton Debrecenben rendezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj amatőr 100 méteres futóversenye, a „Mennyit Futsz 100-on?” területi selejtezőjét.

Aki részt vesz, nemcsak profi versenykörülmények között próbálhatja ki magát, hanem tanácsokat is kaphat a futáshoz Kozák Lucától – adta hírül a Debreceni Sportcentrum. A legjobbak döntőt futnak augusztus 8-án Székesfehérváron, a világ egyik legszínvonalasabb egynapos atlétikai versenyének nyitószámaként. 

Mindannyiunk számára természetes, hogy ismerjük cipő- vagy ruhaméretünket, számontartjuk kilóinkat és magasságunkat, még a futóedzésen megtett kilométerek átlagidejével is tisztában vagyunk. De vajon ki tudja pontosan, hogy mennyit tud 100 méteren?

Az amatőr és haladó, azokon belül férfi és női kategóriákat felvonultató, 100 méteres amatőr sprintversenyen immáron 11. alkalommal tehetjük magunkat próbára, hogy kiderüljön: mennyire közelítjük meg a profik szintjét, és hogy mekkora élmény végigfutni a klasszikus távot profi versenykörülmények között. Az sem fog csalódni, aki futócipő nélkül, nézőként érkezik a helyszínre, hiszen átélheti egy profi atlétikai verseny hangulatát, élményét és izgalmát. Idén három területi selejtező is lesz Debrecenben, Budapesten és Pápán.

Az eseményre június 17-én, pénteken 9 óráig lehetőség van online is előnevezni, ezt követően 18-án, szombaton a helyszínen van lehetőség a jelentkezésre 10 és 11 óra között. A Mennyit Futsz 100-on? futamai 11 órától kezdődnek, a futambeosztásokat a nevezések alapján a versenyrendezők a helyszínen koordinálják. Az egyes selejtezők győztesei minden kategóriában automatikusan továbbjutnak a döntőbe, a többi helyre helyezéstől függetlenül a legjobb időeredményt elért indulók jutnak be. A döntőben minden kategóriában egy futam lesz, futamonként 8 indulóval.

Szokás szerint a döntő a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon lesz Székesfehérváron, ott, ahol percekkel később olimpiai- és világbajnokok, nemzetközi sztárok és a magyar atlétika legjobbjai versenyeznek. Ott lesz a pályán Armand Duplantis, a világ legjobb rúdugrója, a versenyszám világcsúcstartója, Ryan Crouser, aki a súlylökés világcsúcstartója, Halász Bence világbajnoki bronzérmes kalapácsvető és még sokan mások. A döntősök és egy kísérőjük ingyen vehetnek részt a legendás nemzetközi versenyen, a selejtező futamokon indulók pedig kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra.

A Mennyit futsz 100-on? versenyen minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár indulhat. Klubigazolással, versenyengedéllyel rendelkező atléták is megmérettethetik magukat a haladó kategóriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában