Kiemelt ellenfelet kapott

2022.06.24. 12:45

Kisorsolták, ki ellen kezd Wimbledonban a szoboszlói teniszező

Bondár Annára ukrán ellenfél vár a nyitókörben.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Balázs Attila és Bondár Anna is kiemelt ellenféllel kezd a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

Az MTI híradása szerint a férfiaknál a védett ranglistával induló Balázs Attila (330.) a 17. helyen kiemelt Roberto Bautista Agut (20.) ellen kezd: a spanyol játékos pályafutása legjobbjaként kilencedik is volt a világranglistán, 2019-ben pedig elődöntőt játszott a füves pályás Grand Slamen.

A legelőkelőbben rangsorolt magyar, a tavaly negyeddöntős Fucsovics Márton (57.) az első fordulóban azzal a kazah Alekszander Bublikkal (39.) csap össze, aki idén februárban Lyonban nyerte pályafutása első ATP-tornáját. A két játékos eddig négyszer találkozott egymással: a kisebb sorozatokban 1-1-re állnak, a rangosabb tornákat tekintve ugyanakkor 2020-ban Marseille-ben és tavaly Madridban is a kazah győzött.

A női mezőnyben mindhárom magyar az első wimbledoni főtáblás szereplésére készül, a sorsolás a legelőkelőbben rangsorolt Bondár Annának (62.) kedvezett a legkevésbé: a szeghalmi születésű játékos a nyitókörben a 29. helyen kiemelt ukrán Anhelina Kalinyinával (36.) csap össze.

Az ilkey-i tornán vasárnap győztes Gálfi Dalma (81.) a selejtezőből érkezett ausztrál Maddison Inglisszel (129.), míg Udvardy Panna (99.) a szlovén Tamara Zidansekkel (58.) találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában