Szép eredmények

2022.06.27. 15:51

Éremesővel tértek haza az Eb-ről a debreceni uszonyosok

A Debreceni Búvárklub versenyzői összesen 9 medált szereztek a junior-Eb-n Poznanban.

A sikeres debreceni különítmény (balról): Béres Attila, Balogh Lea, Lipők Larion és edzőjük, Kókai Dávid | Forrás: Debreceni Búvárklub

A múlt héten lezajlott junior uszonyosúszó-Európa-bajnokságon remekül szerepeltek a Debreceni Búvárklub ifjú versenyzői. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, három cívisvárosi sportoló volt tagja a Poznanba utazó magyar különítménynek – Balogh Lea, Béres Attila és Lipők Larion. Már az első napokban is remek sikereket értek el, hiszen Béres Attila Európa-bajnok lett 200 méteres uszonyos gyorson, Lipők Larion pedig ezüstérmet szerzett 100 méteres uszonyos gyorson. A fiúk aztán a 4x100-as mixváltóval aranyérmet szereztek Pernyész Dorottya és Szili Ágnes oldalán. 

A későbbiekben sem vettek vissza a hajdúsági sportolók, hiszen pénteken Balogh Lea a 4x200 méteres lány váltó tagjaként 4. helyezett lett, aztán Béres Attila pedig begyűjtött egy ezüstöt is a 4x200-as fiú felszíni váltóval. Sőt, ha már ez megvolt, akkor szerzett még egy aranyérmet 400 méteres uszonyos gyorsúszásban. Lipők Larion sem akart elmaradni klubtársától, ő az 50 méteres gyorson lett Európa-bajnok országos csúccsal. 

A lengyelországi viadal utolsó napján is szép eredményeket szállítottak Kókai Dávid tanítványai. Balogh Lea a 4x100-as leány felszíni váltóval negyedik helyezést ért el, Béres Attila és Lipők Larion pedig újabb érmet gyűjtöttek be, hiszen harmadikok lettek a 4x100-as fiú felszíni váltóval. A magyar válogatott szenzációs versenyt zárt, hiszen összesen 11 aranyat gyűjtött, amivel az éremtáblázat élén végzett. A hajdúsági különítmény tagjai 5 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel gazdagították a Debreceni Búvárklub dicsőségfalát.

HBN 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában