Videóval

2022.06.13. 07:14

Együtt buzdít véradásra a debreceni sportélet két ikonikus alakja

Fél óra alatt akár három ember életét is megmenthetjük – hívta fel a figyelmet Csapó Erika.

Forrás: Facebook / DVSC Kézilabda

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a véradók világnapja. Ez alkalomból a DVSC két legendás játékosa, Dombi Tibor futballista és Csapó Erika kézilabdázó egy közös videóban buzdít arra mindenkit, hogy menjen vért adni. A Hajdú-bihari Naplónak a kétszeres EHF-kupa-győztes kézis beszélt az ügy kapcsán. 

– Amióta befejeztem az aktív pályafutásomat, azóta rendszeres véradó vagyok. Szerencsére nem félek a tűtől, és valamiért genetikailag így vagyok kódolva, hogy ahol tudok, ott segítsek. Szerintem az emberek sokszor ok nélkül tartanak az egésztől, viszont ha egyszer kipróbálják, rájönnek, hogy egyáltalán nem fájdalmas – hangsúlyozta. 

A DVSC Kézilabda Akadémia szakembere felhívta a figyelmet, hogy egy alkalommal akár három emberen is lehet segíteni. 

Életet menteni a világon a legfontosabb dolog, és ha van rá lehetőségünk, akkor miért ne tegyük meg? Gyermekeket, szülőket, testvéreket lehet meggyógyítani azzal, ha egy napunkból rászánunk fél órát

– mutatott rá Csapó Erika, aki kedden is biztosan ott lesz valamelyik véradó állomáson.

BA 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában