Labdarúgás

2022.06.28. 09:37

Egykori NB I.-es középpályást igazolt a DEAC

A Szolnokról érkező Kónya Márk nem csöppent ismeretlen közegbe, hiszen a Debreceni Egyetem alakulatának több tagját is ismeri.

Kónya Márk

Forrás: deac.hu

A DEAC futballistái hétfőn megkezdték a felkészülést a következő idényre. Az NB III.-ban szereplő debreceni együttes első edzésén feltűnt Kónya Márk is, akivel egyéves kontraktust kötött a klub. A 33 éves középpályás az előző két évben a szolnokiakat erősítette, a HLSZ adatbankja szerint 48 másodosztályú bajnokin jutott szóhoz. A tapasztalt futballista korábban a balmazújvárosi gárda tagjaként az élvonalban is bemutatkozhatott – írja a deac.hu.

– Sajnos a Szolnok idén kiesett az NB II.-ből, a vezetőség pedig mindenkivel szerződést bontott. Balmazújvárosban élek a családommal, így a környéken akartam folytatni a pályafutásomat. Pár hete keresett meg a DEAC, és egyből felkeltette az érdeklődésemet az ajánlat, először Pöszmet Tiborral (a klub sportigazgatója – a szerk.), aztán Sándor Tamás vezetőedzővel egyeztettem. 

Tetszettek azok a tervek, amiket felvázoltak, és eddig pozitív impulzusok értek, első körben az infrastruktúrát emelném ki, sok gárda szeretne ilyen körülmények között dolgozni.

– A beilleszkedés nem hiszem, hogy gondot okozna, mivel sok csapattársamat ismerem már. Bényei Balázzsal négy évig osztálytársak voltunk, mellette többek között Lakatos Beninek, Papp Ferinek vagy Bereczki Daninak sem kellett bemutatkoznom, de a sort még folytathatnám. A csapat még körvonalazódik, így nehéz megmondani, mi lehet a célunk, de abban bízom, hogy az élmezőnyben fogunk zárni, a hétfői edzést követően abszolút optimista vagyok. Szeretnék minél többet segíteni az együttesnek, a fiataloknak pedig igyekszem hasznos tanácsokat adni, amikből tanulhatnak – nyilatkozta az új játékos.

Kónya Márk döntésében egyébként az is szerepet játszott, hogy a tervek szerint a Debreceni Egyetem hallgatója lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában