Évadzáró

2022.06.24. 16:07

Büszkén zárhatták ezt az évet a DEAC-nál

Bács Zoltán szerint a tavalyi, páratlanul sikeres idény az ideivel kiegészülve immár „párossá” vált.

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC csütörtökön este tartotta hagyományos évadzáró gáláját a Nagy­erdei Stadion Halljában. Az egyetemi klub szakosztályai még a tavalyinál is sikeresebb szezonon vannak túl: bajnoki cím, kupagyőzelmek és érmek sorakoznak a dicsőséglistán.

A sportolókat, edzőket és meghívott vendégeket elsőként Jávor András, a DEAC elnöke köszöntötte beszédében. – Az évzáró rendkívül fontos az egyesület életében, hiszen itt mutatjuk be eredményeinket, fejlődésünket, illetve itt vázoljuk fel terveinket és jövőképünket. Az egyetem vezetésének és a közvéleménynek nagyok az elvárásai velünk szemben, ugyanakkor az általuk nyújtott támogatásért és biztatásért köszönettel és kötelezettségekkel tartozunk. Reméljük, hogy klubunk méltó a Debreceni Egyetem hírnevéhez – fogalmazott.  

Irigylésre méltó

Debrecen alpolgármestere, Széles Diána elmondta, hogy a DEAC kapcsán mindig a közösség szó jut az eszébe. – Sok sportoló és egyesület van a környezetünkben, de a DEAC-ban érzem az igazi erőt, ami a várost is szolgálja. Korábban, bárhol jártam külföldön mindig irigylésre méltó volt, ahogy a helyi egyetemisták, kisgyerekek, a város polgárai büszkén viselték az egyetemi pólókat, pulcsikat vagy dzsekiket. Eljutottunk oda, hogy ez már Debrecenben is így van, hiszen a városban már nem Ronaldo-, hanem DEAC-mezben rohangálnak a gyerekek – hangsúlyozta a városvezető.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja egy évvel ezelőtt páratlannak nevezte az akkor zárt bajnoki szezont. – Az ideire azt mondhatom, hogy most már páros. Tavaly a klub, a több mint százéves története során soha nem látott sikereket aratott, hiszen megnyerte az első címeit, és ezt idén még talán túl is szárnyalta. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elindult a szabad­idős szakosztály, amely megszervezte a Debrecen Egyetem dolgozói mozgásprogramját. Illetve ismét köszönjük a Magyar Sportújságírók Szövetségének, hogy méltónak találták a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupát arra, hogy az év szabadidős sportrendezvénye lehessen – mondta.

Egyfelé húznak

Ezt követően a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna részletesen beszámolt a szakosztályok nemrégiben lezárult idényben elért eredményeiről. – Ez egy DEAC-család: a sportolók, az edzők, a munkavállalók, az egyetem és a város vezetői, illetve mindannyian, akik itt vagyunk. Egy család akkor halad előre, ha egymást segítve és támogatva egyfelé húz. Így tudunk ilyen eredményeket elérni, amiket ebben az idényben láthattunk – fogalmazott.

A prezentáció után a DEAC cheerleaderei tartottak látványos bemutatót, majd Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók szövetségének elnöke zárta a beszédek sorát. Elmondta, hogy lenyűgözi Debrecen és az egyetem fejlődése a sport és a sportlétesítmények terén. Szerinte a fiatalokba és az egyetemi sportba érdemes igazán fektetni, és a Debreceni Egyetem ezt a szemléletet jól alkalmazza.

A köszöntőket követően pedig jött az est főattrakciója: átadták az elismeréseket a 2021–2022-es idény legjobbjainak.

A legjobbkor jött az elismerés

Egyre szebb eredményekkel gazdagítja a DEAC történelemkönyvét az egyesület cheerleaders csapata. A fejlődésre az egyesület vezetőinek is szemet szúrt, hiszen a DEAC csütörtöki ünnepi évzáróján „Az év feltörekvő sportága” díjjal tüntették ki a lányokat.

Ócs Adrienn és a lányok az ünnepségen is elkápráztatták produkciójukkal a résztvevőket, pedig ahogy a Napló megtudta, az az előadás kevésbé tartalmazott olyan elemeket, amit majd a jövő hét pénteken kezdődő athéni Európa-bajnokságon ad elő a csapat. 

– Nagyon boldogok vagyunk, egyáltalán nem számítottunk rá, de úgy érzem teljes mértékben rászolgáltunk az elismerésre. Jól esik, hogy amit szívvel-lélekkel mindannyian beleadunk munkát, az kifizetődik, és már a vezetők is látják, értékelik, ami nagy löketet ad nekünk a kontinenstorna előtt. Amit előadtunk a színpadon az a sideline kategóriát képviseli. Ez inkább a közönség szórakoztatásáról szól: szexisebb, csajosabb a koreográfia táncelemekkel, emeléssel, talajakrobatikával. Az eb-n a Senior Freestyle Pom Team kategóriában indulunk, ami teljesen más, sokkal kötöttebb, mind a 16 embertől teljes koncentrációt kíván – magyarázta a cheerleaderek edzője, aki maga is részt vesz a produkciókban.

A lányok már csütörtökön útra kelnek Athénba, és a hétvégi fellépés után pár napot még eltöltenek majd Görögországban.

– Csütörtökön jövünk csak haza, úgyhogy lesz majd egy kis idő a csapatépítésre, városnézésre, pihenésre, amit köszönünk a fantasztikus szakosztályvezetőnknek, Sánta Jánosnak, aki mindenben segít és támogat bennünket – mosolygott Ócs Adrienn.

Bakos Attila, Molnár Szilárd

A 2021-2022-es szezon legjobbjai

Az év szakosztálya: futsal
Az év sportolója: Hetényi Zoltán
Az év meglepetéscsapata: a kosárlabda U23-as csapata
Az év fiatal tehetsége: Battai Sugár Katinka
Az év legnépszerűbb szakosztálya: jégkorong
Az év csapata: labdarúgócsapat
Az év edzője: Quirikó Vivien
Az év feltörekvő sportága: cheerleaders
Az év utánpótláscsapata: az ifi kézilabdacsapat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában