Kézilabda

2022.06.30. 08:31

Az eddigi legnehezebb ellenfél vár Vámos Míráékra

A magyar együttes jó úton halad egy újabb sikeres nemzetközi szereplés felé.

Forrás: MKSZ-archív

A Vámos Mírát és Török Lillyt is soraiban tudó magyar válogatott 29–17-re nyert Horvátország ellen a Szlovéniában zajló U20-as női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy bejut a negyeddöntőbe, amelyben Dániával mérkőzik meg csütörtök este. 

Magabiztosan 

A magyar csapat az első csoportkörben Egyiptomot (39–20), az Egyesült Államokat (46–5) és Lengyelországot (30–16) is magabiztosan legyőzte, majd a középdöntő első mérkőzésén Svájc (40–23) ellen is fölényesen nyert, így Horvátországgal szemben már úgy léphetett pályára, hogy ha nem kap ki, akkor biztosan bejut a legjobb nyolc közé. Ifjabb Kiss Szilárd együttese végül 29–17-es győzelmet aratott, ez volt a mieink eddigi legszorosabb meccse az idei vb-n. 

A találkozó legjobbjának a mieink kapusát, Zsigmond Pannát választották meg, a mezőny legeredményesebb játékosa Farkas Johanna volt hét találattal. A magyar csapat tehát bejutott a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőben Dánia lesz az ellenfél csütörtök 18.30-tól. 

Az ifjabb Kiss Szilárd által irányított 2002-es korosztály 2019-ben az U17-es, 2021-ben az U19-es Európa-bajnokságon szerzett aranyérmet. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában