Sportolni öröm

2022.06.03. 08:55

A tehetségek együtt sportoltak az ifjakkal

A közös mozgás élménye mindkét felet jó érzéssel töltötte el.

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

A DVSC Kézilabda Akadémia és a DVSC Labdarúgó Akadémia négy-négy játékosa együtt sportolt sajátos nevelési igényű, látássérült gyerekekkel – számolt be a kézilabdázók honlapja. A Loki mindkét akadémiája csatlakozott a látássérült gyermekek megyei iskolájának (Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium) gyereknapi programjához.

Az intézménybe általános iskolás és középiskolás gyerekek is járnak, majdnem hetven diák tanul a Lóverseny utcai oktatási intézményben.

– Az intézmény pedagógusai kerestek meg, mi pedig örömmel fogadtuk a felkérést. Nagyon jó volt látni, hogy mind az iskolában tanuló gyerekek, mind akadémistáink élvezték az együtt töltött időt. Remélhetőleg nagy élményt jelentett ez a délelőtt az iskola diákjai számára – fogalmazott Varsányi Nóra, a női kézilabdázók nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa.

Bemutatót is tartottak

A DVSC Kézilabda Akadémia játékosai, Hermann Zille, Reszegi Eszter, Torda Vanessa és Tóth Gréta nagy lelkesedéssel labdáztak a látássérült diákokkal, mindkét félnek nagy örömére. A sportnapon kézilabdáztak, fociztak a fiatalok, sőt az iskola néhány diákja a látássérültek sportágának számító csörgőlabda-bemutatót is tartott. Az iskola diákjai hamar megbarátkoztak az akadémistákkal, a közös sportolás élménye pedig mindkét felet jó érzéssel töltötte el.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában