Fotókkal

2022.06.01. 19:11

A kosárlabda ünnepe volt a debreceni sportcsarnokban

Megválasztották az év legjobbjait, majd a nagy sikerű All Star-mérkőzés zárta a gálát.

Forrás: Czinege Melinda

Első alkalommal tartották meg a DEAC Kosárlabda Akadémia évzáró gáláját. A szerda esti eseményre zsúfolásig megtelt az Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Köszöntőjében dr. Barcsa Lajos alpolgármester kiemelte, öröm körbenézni a csarnokban, hiszen látszik, hogy milyen sok szülő és gyermek elkötelezett a sport mellett.

Forrás: Czinege Melinda

– A város vezetése is elkötelezett a sport iránt, évente 1 milliárdot fordítunk a létesítmények fejlesztésére és az egyesületek támogatására. Egyre népszerűbb a kosárlabda a városban, a labdarúgás után itt pallérozódnak a második legtöbben az utánpótlásban, s ebben mindenki munkája benne van a vezetőkön keresztül az edzőkön át a szülőkig – fogalmazott Barcsa Lajos rámutatva,

minden gyermek nyertes, aki rendszeresen sportol, mert ha nem is lesz mindenkiből élsportoló, de a mindennapi életük részévé válik a mozgás.

Forrás: Czinege Melinda

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének képviseletében Bodnár Péter főtitkár szólt az ünnepség résztvevőihez. A vezető elmondta, az elmúlt 10 évben üstökösként lőtt ki a magyar kosárlabda, hiszen megsokszorozódott a játékosok és a létesítmények száma, és a válogatott csapatok is jól szerepelnek.

Kiemelte, a sportág nem lehetne sikeres, ha nem lennének olyan fellegvárak, mint Debrecen.

– Szeretném megköszönni mindenkinek azt a segítséget, amit a helyi kosárlabda fejlődéséhez biztosítanak – fogalmazott a főtitkár, majd bejelentette, hogy a szövetség döntése értelmében jövőre a DEAC U23-as gárdája az NB I. B. Piros csoportjában bizonyíthat majd, amelyet nagy ovációval fogadtak a lelátón helyet foglalók.

Forrás: Czinege Melinda

Dr. Bács Zoltán kancellár felelevenítette, amikor tíz évvel ezelőtt arról beszélgettek, hogy rendszerbe kellene szervezni a cívisvárosi kosárlabdaéletet a Debreceni Egyetem vezetésével. – Körbenézve a megtelt csarnokban úgy látom, ez jól sikerült, ez is mutatja, hogy az elmúlt években az egyik legsikeresebb sportággá vált a kosárlabda nálunk. De ahhoz, hogy a felnőtt csapat népszerű legyen, elengedhetetlen az utánpótlás, hiszen az látja el a gárdát a saját nevelésű játékosokkal – mondta el Bács Zoltán hangsúlyozva, a DEAC egy nagy család 30 sportággal a rendszerében, amelynek az egyik legjelentősebb eleme a Kosárlabda Akadémia és a kosárcsapat.

Az ünnepi beszédeket  követően kiosztották szezon legjobbjainak járó díjakat: az év leány csapata az U14, fiú csapata az U23, az év leány játékosa Szőke Hanna, fiú játékosa Ságodi Róbert, az év edzője pedig Bazsik Péter lett.

A DEAC Cheerleadereinek bemutatójából és az U11 és U12-esek váltóversenyével folytatódott a program, majd következett az egyik fő attrakció, az All Star mérkőzés, ahol az akadémia legjobbjai vívtak egy 2x10 perces összecsapást a DEAC Kosárlabda Akadémia VIP csapatával parádés hangulatban. Előbbiben Becsky István, Polyák László, Berényi Sándor és Göttlinger Anna is megmutatta, hogy semmit nem kopott a tudása. A közönség és a résztvevők remekül szórakoztak a látványos, olykor vicces megoldásokon. A gála sikerét látva egészen biztos, hogy jövőre, majd aztán még sok évig lesz folytatása.

MSZ

A tények

Gálamérkőzés
DEAC Old Star–DEAC All Star 36–27
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 1200 néző. Vezették: Varga Sándor, Rácz Bence.
DEAC Old Star: Andjelko Mandics, Becsky István, Berényi Sándor, Erdei Ádám, Göttlinger Anna, Kovács Balázs, Kovács Imre, Polyák László, Széll Gábor. Edzők: Ráthonyi Tamás, Cserfalvi István
DEAC All Star: Balázsi Soma, Fekete-Gál Csongor, Gáspár Mátyás, Hegedűs Brúnó, Mezei Dóra, Pollák Balázs, Ságodi Róbert, Szabó Márk, Szőke Hanna, Váróczky Gergő. Edző: Bazsik Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában