Vizes vb

2022.06.22. 12:06

A Debreceni Sportuszodában járt a FINA elnöke

Husszein al-Musszalam elégedetten szólt a létesítményben és a városban folyó munkáról.

Forrás: Czeglédi Zsolt/FINA

Javában zajlik az élet a Debreceni Sportuszodában, hiszen – ahogy arról már korábban többször írtunk, – a budapesti vizes világbajnokság vízilabdatornáinak jó néhány mérkőzését a cívisváros látja vendégül. A férfi és női mezőnyből is egyaránt a B csoport válogatottjai küzdenek a továbbjutásért a Zákány utcán.

Ebből az alkalomból a hajdúsági megyeszékhelyre is ellátogatott Husszein al-Musszalam, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke.

A sportvezetőt Becsky András, a Debreceni Sportcentrum  ügyvezető igazgatója, a Magyar Úszó Szövetség általános alelnöke fogadta a létesítményben. A debreceni szakember üdvözlésképpen átadta a Papp László polgármester által küldött ajándékot, majd körbevezette az uszodában a vendégét.
A medencékben éppen a japán férfi, és az amerikai női válogatott tartott edzést, Husszein al-Musszalamnak így alkalma nyílott utóbbi szövetségi kapitányával, Adam Krikoriannal is váltani néhány szót. Az olimpiai és világbajnok tréner után a FINA elnöke az argentin, a holland és a dél-afrikai női válogatott néhány tagjával is beszélgetett. Érdeklődött, hogy a Debrecenben töltött idő alatt mit tapasztaltak, és sok sikert kívánt nekik a további mérkőzésekre.

Forrás: Czeglédi Zsolt/FINA

A csapatok jól érzik magukat

Miután a kuvaiti szakember a második emeleti erkélyről is megcsodálta az alatt elterülő medencéket, a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, örül neki, hogy életében először ellátogathatott Debrecenbe, majd beszélt a benyomásairól is. – Megkérdeztem néhány edzőt és játékost is, hogy mi a véleményük, hogyan érzik itt magukat, és mindegyikőjük csak jókat tudott mondani az uszodáról. Legtöbbjük – hozzám hasonlóan – először jár itt a városban, de mindannyian megkedvelték és bíznak benne, hogy lesz még alkalmuk több időt is eltölteni itt. Nagyon örülök, hogy a csapatok jól érzik itt magukat, szerintem a létesítmény felszereltsége kiváló, látszik, hogy alaposan fel lett készítve az eseményre, így remek helyszínéül szolgál a vízilabdameccseknek – jelentette ki.

Forrás: Czeglédi Zsolt/FINA

Az év elején Fukuoka bejelentette, hogy el kellett halasztaniuk egy évvel az – egyébként is már 2021-ről eltolt és – 2022 májusára tervezett világversenyt, de néhány nappal később jött a hír, hogy Budapesten mégis lesz vb 2022-ben. – Néhány hónapja a szövetségnél csak álmodoztunk erről, hogy ilyen rövid idő alatt megvalósulhat, amit elterveztünk. Ehhez képest a covid és háborús helyzet terhelte időszakban itt vagyunk egy talán jobb világbajnokságon mint valaha.

Azon kívül, hogy új világrekordokat, kimagasló teljesítményeket és elégedett sportolókat szeretnék látni, maga az örökség nagyon fontos, ami a verseny által létrejön.

Ebben pedig fontos szerepet játszanak a magyar emberek, akik remek munkával közösen létrehozták ezt a világbajnokságot – fogalmazott. Husszein al-Musszalam hozzátette, bízik benne, hogy a versenyzők nagy sikerekkel és jó emlékekkel indulnak majd haza Debrecenből és Magyarországról.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában