Mozgásban a megye

2022.05.12. 07:00

Újra megszervezik az iskolások ügyességi csapatversenyét

Forrás: hbmo.hu

A megyei önkormányzat idén is megrendezi az iskolások ügyességi csapatversenyét. Erre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében van lehetőség annak érdekében, hogy a mozgás, a versenyszellem és a közösségi élmény együttesen járuljon hozzá az egészséges életmódhoz – írja honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A megmérettetést nyolc konzorciumban (Kaba, Hajdúböszörmény, Püspökladány, Hajdúnánás, Csökmő, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Esztár) valósítják meg. A konzorciumokban résztvevő települések általános iskoláinak felső tagozatos tanulói sorverseny formájában mérkőznek meg egymással. A versenyeken résztvevő intézmények mindegyikében három, nyolcfős csapat játszik.  A résztvevők „sportos” ajándékokat kapnak.

A versenyeket két ütemben bonyolítják le: a csökmői, a hajdúnánási, a kabai és az esztári konzorciumban tavasszal, a biharkeresztesi, a hajdúböszörményi, a berettyóújfalui és a püspökladányi konzorciumban pedig ősszel.

A rendezvénysorozat május 9-én Furtán és Csökmőn kezdődött, a következő helyszín Földes és Kaba lesz május 13-án, pénteken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában