Ez igen!

2022.05.25. 07:51

Tizenegy érmet hoztak haza a debreceni egyetemisták a MEFOB-ról

Forrás: unideb.hu

Tizenegy érmet szereztek a Debreceni Egyetem sportolói az első alkalommal megrendezett MEFOB Fesztiválon, amelyen 27 felsőoktatási intézmény részvételével 8 sportág 95 versenyszámában avattak országos egyetemi bajnokot. A négynapos viadalon mintegy ezer egyetemista versengett – idézte fel a deac.hu.

Az első MEFOB Fesztivált a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen rendezte a Miskolci Egyetemmel és Miskolc város támogatásával. A május 19–22. között tartott rendezvényen egyetemi és főiskolai futsal, kosárlabda, vízilabda, judo, atlétika, tenisz, asztalitenisz és ultimate frizbi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB) rendeztek, elsősorban egyetemi, valamint városi helyszíneken is.

Az egyetemi sport legnagyobb fesztiválján igazi fesztiválhangulat várta a résztvevőket és a közönséget. A sport mellett esti DJ-s buli, több kísérő program, szabadidős események és sportkonferencia is színesítette a rendezvényt.

A Debreceni Egyetem számos versenyszámban érdekelt volt. Csapatban a férfi vízilabdázók megszerezték a MEFOB bronzérmét, míg női és férfi kosárlabdában egyaránt a 4. helyen zártak a cívisvárosiak. Ultimate frizbiben az 5., női vízilabdában pedig a 6. hely lett a debrecenieké és sok-sok érmet szereztek az egyéni versenyszámokban is.

Az eseményen a MEFS elnöke, Mocsai Lajos bejelentette, a tervek szerint 2023-ban a Debreceni Egyetem ad otthont az 1000 sportolót felvonultató MEFOB Fesztiválnak.

Eredmények

Atlétika – 5000 m
III. Lendvai Luca

Atlétika – 110m gát
I. Szeles Dávid

Atlétika – Magasugrás
I. Bakosi Péter
II. Török Gergely

Atlétika – Távolugrás
II. Iván Zsombor Álmos

Atlétika – Hármasugrás
I. Iván Zsombor Álmos

Judo, 66 kg
II. Balogh Péter

Tenisz – férfi páros
I. Reitmann Marcell – Matkó Zoltán
III. Máté Dominik – Molnár Máté

Tenisz profi férfi oktatói
I. Bellér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában