Az MLSZ is reagált!

2022.05.06. 14:28

Tiltakoznak a megyei focibírók, késéssel indítják a hétvégi meccseket

Sápi Csaba szerint Puskás Zoltán játékvezető fel tudja mérni, hogy lehet-e folytatni egy mérkőzést.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága visszavonta játékvezetői bizottságának elnöki megbízatását Sápi Csabától, amelyre a játékvezetők nyílt levélben reagáltak csütörtökön, ezt változtatás nélkül közöljük:

„A mérkőzések késésével tiltakoznak a játékvezetők

A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők Sápi Csaba Imre elnök mellett állnak ki.

A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők hitvesztettként veszik tudomásul, hogy az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága négy fordulóval a bajnokságok vége előtt, azonnali hatállyal visszavonta Sápi Csaba Imre játékvezetői bizottság elnök megbízatását.

Sápi Csaba Imre, korábbi FIFA játékvezető és 2004-ben az év játékvezetője 2014. január 1. óta látta el a játékvezetői bizottságunk elnöki feladatait, amely idő alatt folyamatosan kiállt a játékvezetők érdekei mellett. Egyik legutolsó fellépésével is egy játékvezető kollégánk döntését védte, amelyet követően az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Társadalmi Elnöksége visszavonta megbízatását.

Egységesen tiltakozunk Sápi Csaba Imre visszaléptetése ellen. Szolidaritásunkat kifejezve, a 2022. május 7-8. napokon megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar megyei felnőtt mérkőzések 15 perc késéssel fognak elkezdődni. A továbbiakban sem szeretnénk egyik csapatot sem hátrányba hozni, nem szeretnénk mérkőzéseket ellehetetleníteni, ezért választottuk ezt a tiltakozási formát.

Hajdú-Bihar megye labdarúgó játékvezetői”

Sápi Csaba, a játékvezetői biztosság volt elnöke a Hajdú-bihari Naplónak nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

– A nyílt levélben említett legutolsó fellépésem a Esztár–Konyár megyei II. osztályú bajnokival kapcsolatos. Az összecsapást alig két hete rendezték, amely először a 15. percben félbeszakadt, majd a 20. minutumban ismét. Ennek okai szurkolói rendzavarások voltak, azonban a szövetség úgy ítélte meg, hogy Puskás Zoltán játékvezetőnek folytatnia kellett volna a meccset. Mivel ez nem történt meg, ezért az újrajátszás mellett döntöttek. Puskás Zoltán személyében nem egy rutintalan bíróról van szó, 25 éve vezet mérkőzéseket, fel tudja mérni, hogy mikor van értelme folytatni a találkozót, vagy mikor nem. A kollégái szolidaritásból nem vállalták el a meccs vezetését, ezért másik megyéből akartam hívni játékvezetőt, amelyre azt a reakciót kaptam, hogyha megteszem, akkor el leszek bocsátva. Kiálltam az elhatározásom mellett, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága pedig azonnali hatállyal visszavonta a játékvezető bizottsági elnöki megbízatásomat – elevenítette fel az eseményeket.

Az MLSZ reagált a Hajdú-Bihar megye labdarúgó játékvezetőinek nyílt levelére az alábbi sajtóközleménnyel:

A Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihari Elnöksége csütörtöki ülésén a Játékvezetői Bizottság elnökét, Sápi Csabát felmentette, ezzel egy időben az MLSZ Játékvezető Bizottság elnökének egyetértésével Horváth Róbertet bízta meg a bizottság vezetésével. A leváltott bizottsági elnök több alkalommal intézett ultimátumot a társadalmi elnökség felé a társadalmi tisztségének betöltéséhez kapcsolódó javadalmazása emelése ügyében, több alkalommal a bizottság lemondását, valamint a játékvezetők bojkottját helyezte kilátásba az általa kértek elmaradása esetén. A megyei társadalmi elnök és a megyei igazgató is egyaránt támogatta a díjrendezés kérdését, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetség az év második félére ütemezett, ami nem felelt meg a leváltott elnöknek. Az említett Blondy FC Esztár–Konyár bajnoki mérkőzés félbeszakításával kapcsolatos versenybizottsági döntést figyelmen kívül hagyva, újabb bojkottra biztatta a játékvezetőket, ami elfogadhatatlan a sport és benne a megyei labdarúgás írott, illetve íratlan szabályaira tekintettel is.

A megyei igazgatóság nem tartaná sportszerűnek a játékvezetők állítólagos szolidaritási akcióját, de biztosítottnak látja a bajnokságok versenykiírásban rögzített zavartalan bonyolításának körülményeit.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában