Kosárlabda

2022.05.11. 13:49

Szépen búcsúzna a szezontól a DEAC

Két teher nélküli együttes összecsapása jön a középszakasz utolsó fordulójában.

Forrás: Napló-archív

Utolsó bajnoki mérkőzését játssza szerdán a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata Kaposváron a 2021–22-es szezonban. Mivel mindkét együttes lemaradt a rájátszásról, ezért várhatóan az idény során kevesebbet játszók is több lehetőséget kapnak a 18 órától kezdődő összecsapáson – olvasható a debreceni klub beharangozójában. 

Az már korábban eldőlt, hogy a Debreceni Egyetem alakulata az elmúlt két szezon után idén nem jut be a play-offba, ennek megfelelően a legutóbbi találkozókon már jelentősen megfiatalított kerettel szállt harcba Berényi Sándor együttese. Múlt hét szombaton az utolsó hazai bajnokin ennek ellenére kis híján megtörték rossz sorozatukat Polyák Lászlóék, ám hiába vezettek több mint 39 percen keresztül, a Szeged végül drámai végjátékban elvitte a bajnoki pontokat a Nagyerdőről. 

A Kaposvár számára sem alakultak jól a középszakasz küzdelmei, hiszen ugyan az első helyről kezdhette meg a középházat Nikola Lazics együttese, a legutóbbi hét fellépésükön ötször is vesztesen hagyták el a parkettát, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan lemaradnak a rájátszásról. A két gárda legutóbbi összecsapását a somogyiak nyerték 93-65 arányban, míg az alapszakaszban mindkét alkalommal a pályaválasztó csapat diadalmaskodott. 
A találkozót megelőzően Neuwirth Bence, a DEAC fiatal játékosa beszélt várakozásairól a klub honlapjának. – Arra számítok, hogy a Kaposvár felszabadultan fog kosarazni. Nálunk pedig, akik eddig kevesebbet játszottak, azok több lehetőséget kaphatnak majd, amivel élni kell – fogalmazott. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában