Futsal

2022.05.18. 10:42

Remekül zárult az MVFC jubileumi mérkőzése

Trencsényi Jánosék tudták, hogy kemény összecsapás vár rájuk a Veszprém ellen.

Trencsényi János | Fotó: Napló-archív

Fotó: (C) MACSU PHOTOGRAPHY

A férfi futsal NB I. Felsőházi rájátszásának 9. fordulójában az MVFC 2–1-re legyőzte a Veszprém alakulatát hazai pályán kedden. A berettyóújfaluiak jól kezdték a meccset, Kártik Zsombor révén már a harmadik minutumban előnybe kerültek. Erre az első játékrész hajrájában Rutai válaszolt, így 1–1-gyel mehettek pihenőre a csapatok. A második félidőt ismét remekül indították a hazaiak, hiszen Rafinha góljával visszaszerezték a vezetést, amellyel meg is nyerték a meccset. A Mezei-Vill ezzel a sikerével feljött a tabella második helyére, három ponttal megelőzve a veszprémieket, valamint a DEAC-ot. Így az utolsó fordulóban egy pont is elég az MVFC-nek ahhoz, hogy ott legyen a Haladás mellett a bajnoki fináléban. Emellett azért volt fontos ez a siker, mert telt ház előtt győzelemmel ünnepelhették a klub fennállásának 600. találkozóját.

A berettyóújfaluiak vezetőedzője, Trencsényi János az M4 Sportnak nyilatkozott a találkozó. – Tudtuk, egy kemény összecsapás vár majd ránk, de arra még én sem gondoltam, hogy ennyire szoros lesz. Hatalmas küzdelem volt a pályán, szerintem mindkét együttes megérdemelné, hogy ott legyen a bajnoki döntőben, de a szombathelyiek már utcahosszal megelőzték a mezőnyt, valószínűleg mi találkozunk majd velük az első helyért. Gratulálok az ellenfelünknek is, mert nagy erőket mozgósítottak ők, de mi még többet tettünk a három pontért, nem véletlenül nyertünk. A srácok jól teljesítettek, végig koncentráltak a meccsen, ugyan előfordultak hibák, de remekül álltuk a sarat – mondta.

Az edző ezt követően arra is kitért, hogy milyennek gondolja az eddigi szezonjukat. – Hullámvölgyek jellemzik az idényünket, előfordult, hogy gyengébb kvalitású együttesektől kikaptunk, de volt olyan is, amikor erősebb csapat ellen diadalmaskodtunk. Nagyon rapszodikus volt ez az év számunkra, de úgy gondolom, erre a sikerre rászolgáltunk. Valamint szeretném kiemelni, hogy nagyszerű élmény volt ennyi szurkolót látni a lelátókon, ilyen nem mostanában fordult elő – zárta gondolatait.

A Mezei-Vill a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában az Újpest otthonában lép pályára hétfőn. 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában