Vívás

2022.05.23. 09:37

Osváth Richárd egy ezüstöt is begyűjtött a bronzérem mellé

A debreceni kerekesszékes vívó előbb a tőrözők között, majd kard fegyvernemben brillírozott a thaiföldi világkupán.

Osváth Richárd

Forrás: deac.hu

Amint arról korábban írtunk, hétvégén Thaiföldön, Chonburiban zajlott a kerekesszékes vívó világkupa, amelyen a DEAC kiválósága, Osváth Richárd két fegyvernemben is indult. A tőrözők küzdelmei során a debreceni vívó bronzéremmel gazdagodott.

Azonban nem ez volt az egyetlen érem, amelyet a nyakába akasztottak. Szombaton ugyanis egy még fényesebb medalionnal gazdagodott, miután kard fegyvernemben a második helyen végzett. A döntőben csakúgy, mint tőrben, ezúttal is a legutóbbi paralimpiai bajnokkal, Piers Gillverrel csapott össze. Az ellenfele ismét jobbnak bizonyult egy szoros, 15-11-es asszóban, így Osváth Richárd ezüstérmesként zárta az összecsapást.

A DEAC vívócsapatával kapcsolatos hír még, hogy Battai Sugár Katinka számára ezúttal a 96-os tábla jelentette a végállomást a padovai felnőtt GP-n. A DEAC tehetsége a 72. helyen végzett a rangos nemzetközi viadalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában