Kézilabda

2022.05.06. 19:43

Nehéz kezdés, szép befejezés: a második félidőben gyújtotta be rakétáit a Loki

A bronzérmes Loki küzdelmes első félidőt követően 32–26-ra győzött a Siófok ellen.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata péntek este a Siófok együttesét fogadta az NB I. 24. fordulójában, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A cívisvárosiak kényelmes helyzetből várhatták az elkövetkezendő bajnokit, hiszen a múlt héten az Alba Fehérvár otthonában 36–28-ra megnyert találkozón maximálisan biztosították a harmadik helyüket a tabellán. Szilágyi Zoltán vezetőedző azonban a mérkőzést megelőzően kihangsúlyozta, hogy a szezon az elsőtől az utolsó meccsig tart, ezért nekik végig a maximumot kell nyújtaniuk. Főleg, hogy a balatoni együttesnek nagy szüksége volt a pontokra, hogy minél fentebb kapaszkodjon a táblázaton.

Az összecsapáson aztán meglehetősen álmoskásan kezdtek a cívisvárosi lányok, három perc után már 4–1-re vezetett a vendég együttes. A Loki közben ziccereket és hetest is hibázott, aztán varázsütés-szerűen változott meg a játék képe és Vámos Míra vezérletével a 10. minutumban már 6–4-re vezettek a hazaiak. A Siófok mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a közepes hőfokon égő debreceniek tartották a 2 gólos előnyüket egészen a 20. percig, ekkor Mavsar betörésével lett újra egyenlő, 11–11 az állás. Szilágyi Zoltán azonnal időt is kért, hogy kicsit felrázza övéit, elsőre ez nem tűnt sikeresnek, hiszen egy lerohanásból a vezetést is átvette a Siófok. A félidő vége felé meglehetősen dadogott a debreceniek játéka, több ziccer és büntető is kimaradt.

Egy időn túli hetest azonban hárított a csereként beálló Torda Vanessa, ezzel 15–14-es siófoki vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

Meglépett a Loki

A Loki a pihenőt követően begyújtotta a rakétákat, és kevesebb mint 7 perc alatt mínusz egyről plusz 4-re fordította az állást. Ebben nagy szerepe volt Tordának, aki több ziccert is megfogott. A vendégek mestere, Bregar Uros azonnal időt is kért, hogy megpróbálja összeszedni övéit. A két debreceni szélső Costa és Vámos Míra vezérletével tartotta a 3-4 gólos előnyét a Loki, ebben a remeklő fiatal kapus is nagy szerepet játszott. Az utolsó percekhez közeledve magabiztosan tartotta a DVSC a különbséget a két együttes között, sőt valamelyest még növelni is tudta.

A végén felőrölte ellenfelét Szilágyi Zoltán együttese, és 32–26-os győzelmet aratott.

A DVSC Schafflernek már csak két bajnokija van hátra ebben az idényben, jövő héten a fővárosba látogat, ahol a Vasas vendége lesz, majd két hét múlva pénteken pedig a Győr ellen zárja a szezont a Hódosban.

Bakos Attila

A tények

Női kézilabda NB I., 24. forduló

DVSC Schaeffler–Siófok KC 32–26 (14–15)

Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 1000 néző. Vezették: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.

DVSC: Csapó – Costa 5, Kovács A. 7 (4), Vámos P. 3, Tóvizi 4, Hornyák , Vámos M. 8 Cserék: Torda, Poczetnyik 1, Bordás , Csernyánszki, Planéta 2 (1), Petrus, Arany R. 1, Jezsikava 1, Szabó N. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Siófok: Herczeg – Such 1, Sirián, Janjusevics 3, Kiss N. 6, Debreczeni-Klivinyi 4, Mavsar 9 (6). Cserék: Vojnovics, Böhme 3 (1), Juhász, Kadlicsek, Lapos, Wald, Karé. Vezetőedző: Bregar Uros.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

Büntetők: 7, illetve 10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában