Labdarúgás

2022.05.26. 16:44

Megyei kupadöntő: Bákonyi Norbert „fogott, mint a festék”

Önmagában a Balmazújváros–Monostorpályi kupadöntő nagyszerű reklámja volt a megyei futballnak, ám a két finalista mellett a megyei másodosztályú Létavértes is kijutott Magyar Kupa országos táblájára.

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Balmazújvárosi Városi Stadionban megrendezett szerdai összecsapást a megyei bajnoki címet már korábban begyűjtő hazaiak nyerték 2–1-re, ezzel duplázva az idényben. Lajos Ferenc együttese a mérkőzés nagy részében irányította a játékot, számos helyzetet dolgozott ki, ám Bákonyi Norbert, a vendégek kapusa „fogott, mint a festék”, az egyszeri újságírónál kivívva a mezőny legjobbja címet. Ám Miterkó Bencével és Bajusz Milánnal szemben ő is tehetetlen volt, és 2–0-nál úgy tűnt, eldőlt a meccs. De pont a kapus volt az, aki biztatta övéit, hogy a hátralévő szűk fél óra még sok mindenre elég, és lám, Varga Balázs szépítő találata után majdnem jött az egyenlítés is.

– Ellenfelünk a helyzetek alapján megérdemelten nyerte meg a megyei kupát, gratulálok nekik, egyben sok sikert kívánok az NB III.-as osztályozóhoz – monda sportszerűen a számos bravúrt bemutató hálóőr a Hajdú-bihari Naplónak. – Úgy vélem, kimaxoltuk a játékot, kevesen voltunk, a hazaiaknak nyolc olyan minőségi cseréjük volt, akikkel erőnlétben is fölénk nőttek, ezzel mindenképp előnyben voltak. De őszinte szívvel gratulálok a mieinknek is, mert mindenki küzdött, úgy gondolom emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A bajnokságban kétszer is szoros meccset vívtunk egymással, tudtuk, hogy a finálé még nehezebb lesz, hiszen be kell vallani, jobb erőben vannak az újvárosi játékosok. Emiatt megpróbáltunk kontrára játszani, több-kevesebb sikerrel. Szerintem Bereczky Bence edző taktikai utasításait mindenki teljesítette, most ez ennyire volt elegendő. Ahhoz képest, ahogy elkezdtük a nyári felkészülést – létszámhiány, sok távozó, sok érkező – elégedett vagyok az idényünkkel. Ha valaki akkor azt mondja, hogy ezüstérmet akasztanak nyakunkba bajnokságban, és kijutunk az országos főtáblára a Magyar kupában, aláírtuk volna – nyilatkozta Bákonyi Norbert.

A védelemben nyújtott magabiztos teljesítményt a balmazújvárosiak csapatkapitánya, Bokros Tibor. A rutinos hátvéd hozzá van szokva a nagy csatákhoz, hiszen korábban az újvárosiak NB II.-es gárdájában is alapembernek számított. A játékos szerint tipikus kupameccset játszottak ahol mindkét oldalon akadtak helyzetek. – El kel ismerni, a Monostorpályi előtt is adódott nem egy, előttünk meg rengeteg – fogalmazott. –  Ellenfelünk egy pillanatig nem adta fel, a végén minden mindegy alapon támadtak, és akár egyenlíthettek is. Ettől függetlenül úgy érzem teljesen megérdemelt a győzelmünk, mivel jól játszottunk, a nagy részében irányítottuk a találkozót, és helyzeteket dolgoztunk ki. Fiatal csapat vagyunk, benne van, hogy a rutintalanság következtében elől kihagyjuk a helyzetek egy részét. Az edzőnk azt kérte a találkozó előtt, hogy ne görcsöljünk rá semmiképp, játszunk önfeledten, próbáljuk meg kiélvezni, hogy ez egy kupadöntő. Mivel a fináléba kerüléssel már mindkét gárda kijutott a Magyar Kupa főtáblájára, így minden adott ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játsszon a két együttes. Mi igyekeztünk ennek eleget tenni, szerintem jól szórakoztak a nézők is, akiknek köszönjük a buzdítást. A bajnoki és a kupaarany fényében az idényünkről összességében nem tudok rosszat mondani. Ahol elindultunk, azt megnyertük, remélem sikeresek leszünk az országos kupában, illetve ha kell, majd az osztályozón is az NB III.-ba kerülésért – nyilatkozta Bokros Tibor, majd csatlakozott a csapattársaihoz, hogy megünnepeljék a kupasikert.

Szerda délután a bronzmérkőzést is megrendezték, ahol a megyei másodosztályú Létavértes hazai pályán Vida Ferenc és Zurbó Benjámin góljaival 2–0-ra legyőzte a Sárrétudvarit. Ezzel a két finalista mellett a Léta is kijutott a Magyar Kupa országos táblájára. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában