I. B&W Cheer Magyar Bajnokság

2022.05.21. 20:21

Látványos koreográfiáknak tapsolhatott a közönség

Balett, jazz, hiphop, mindenből topon kell lenniük.

Forrás: Czinege Melinda

Európa-bajnoki megmérettetésre készül a DEAC cheerleaderscsapata, melynek remek erőfelmérője volt a DESOK-ban rendezett I. B&W Cheer Magyar Bajnokság. A szombati eseményen a sportág honi legjobbjai különböző kategóriákban és korosztályokban mutatták be látványos koreográfiájukat a zsűrinek, valamint a szép számú érdeklődőknek. A debreceniek közül egyéniben Cservenák Kata, valamint a freestyle-os csapat mutathatta meg tudását a közönségnek. A produkciókat követően Ócs Adrienn, a DEAC cheerleaderscsapatának edzője értékelt a HAON-nak.

– Izgatottan vártuk azt a pillanatot amikor pályára léphettünk, hiszen rengeteg munkánk van benne mind a szervezés, mind az edzések szempontjából – ismertette a tréner, aki maga is ott volt a csapatban. 

– Heti három-négy edzésünk volt, a hétvégéken is gyakoroltunk alkalmanként akár három órát is. Büszke vagyok magunkra és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A mi sportágunk is dinamikusan fejlődik, egy edzőnek ezekkel lépést kell tartania, és követnie az aktuális trendeket. Magam is rengeteg workshopra, képzésre járok, külföldi edzőket hívunk meg magunkhoz, hogy minél szélesebb tudásból, tapasztalatból meríthessünk. Igyekszem képezni magam, és az internetről a lehető több információt beszerezni: szakirodalmat böngészek, videókat nézek annak érdekében, hogy minél jobb edző váljon belőlem. A mi kategóriánk koreográfiája rengeteg elemből áll, amely ötvöz talajakrobatikát – például oldalszaltót, ugrásokat, forgáskombinációkat – balettet, jazzt, hiphopot, úgyhogy mindenből topon kell lennünk, de ez ennek az egyik szépsége – nyilatkozta a fiatal edzőnő.

A DEAC cheerladerei számára remek felkészülést jelentett a szombati verseny a pár hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra, hiszen a bírók véleménye, a pontozólapok alapján a kontinensviadalra ki még ki tudják majd javítani azokat az esetleges hibákat, amiket most észrevettek a szakemberek. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában