Vívás

2022.05.10. 11:11

Közel járt a bravúrhoz a fiatal női kardcsapat

A hammameti világkupaversenyen Battai Sugárék a hetedik helyen végeztek.

A női kardválogatott (balról): Battai Sugár, Szűcs Luca, Pusztai Liza és Katona Renáta

Valamennyi világkupa-eseményen bejutott a legjobb nyolc közé a Battai Sugárból, Katona Renátából, Pusztai Lizából és Szűcs Lucából álló fiatal kvartett ebben az idényben, egyszer még a dobogó harmadik fokára is léphetett. Mégis, akad némi hiányérzet – írja a Magyar Vívó Szövetség honlapja. 

A tunéziai világkupa nyolcaddöntőjében Algériát magabiztosan, 45:29-cel hozta le a válogatott. A negyeddöntőben aztán a megfiatalított olasz együttes következett, akik ellen ugyan vezettek a mieink, de 44:44-nél az utolsó tust az itáliai vívó adta. A folytatásban az 5–8. helyért először egy nyerhető meccsen szintén 45:44-re kaptunk ki, akkor a lengyelektől, míg a bolgárokat 45:33-ra győzték le a mieink, akik ezzel a hetedik helyen végeztek. 

Komlón vívtak 

A hétvégén a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői is pástra léptek Komlón, a Gaál Csaba Emlékversenyen. A férfiaknál a Debreceni Sportiskola versenyzője Szodoray-Parádi Hunor az érmet érő 5. helyet hozta el, míg a lányok közt Szabó Panna Éva bizonyult a legjobbnak a 12. helyezéssel – számolt be a klub. 

HBN 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában