Atlétika

2022.05.31. 20:52

Kozák Luca és Klekner Hanga is jól szerepelt az ostravai versenyen

Elsőként Klekner Hangát láthattuk, aki rúdugrásban 4,40 méteres új szabadtéri egyéni csúccsal az 5. helyen zárt - írja az atletika.hu.

„A jól sikerült téli felkészülésem a fedett pályás szezon után tavasszal sem tört meg, továbbra is jó formában érzem magam. Talán csak az U23-as Európa-bajnokság volt hasonlítható ehhez a versenyemhez, korábban még nem voltam ennyire rangos egynaposon. Nagyon jó volt a hangulat, mindenki segítőkész volt, boldog vagyok, hogy ennyire jó ugrással tudtam zárni. Életemben először ugrottam 4,40 métert szabadtéren, amiben az edzőm, Szabóné Molnár Krisztina felkészítése mellett a helyszínen Tina Sutej edzőjének tanácsai is sokat segítettek” - értékelt a DSC-SI fiatalja, aki a június végi Magyar Bajnokságig a tervek szerint a hétvégi Budapest Open mellett a hónap közepén egy németországi viadalon is el fog indulni.

Kozák Luca szintén egy rendkívül erős mezőnyben mérettette meg magát 100 méteres gátfutásban, amiben 12.89-es idővel – a másik két magyarhoz hasonlóan – az 5. helyen zárt.

„A savonai futás még nem volt az igazi, párat hibáztam, de most egy jó mezőnyben, viszonylag nagy szembe szélben is sikerült jó időt futnom. A verseny előtt valahová 12.90 környékére vártam magam, így mondhatni jól mértem fel, hogy hol tartok. A fedett pályán elszenvedett apró sérülésemnek szerencsére már nyoma sincs, így bizakodva utazom tovább Bdygoszcz-ba, ahol pénteken állok majd rajthoz” – mondta a szerdán 26. születésnapját ünneplő debreceni atléta, aki gratulált Takács Boglárkának a nemrég elért magyar csúcsához is. Kettejük párharca 100 m síkon a teljes Magyar Bajnokság egyik legizgalmasabb párharcát hozhatja.

A Continental Tour Gold sorozata a következő napokban igencsak felpörög, ilyen besorolású verseny lesz Bydgoszcz-ban (június 3. péntek), Chorzów-ban (5. vasárnap) és Hengelóban (6. hétfő) is. Szintén ebbe a kategóriába tartozik az augusztus 8-án Székesfehérváron sorra kerülő Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában