Atlétika

2022.05.24. 10:52

Kíváncsian várja a nyarat Klekner Hanga

Elsősorban az ob-n szeretne nagyot ugrani, de a nemzetközi porondon is letenné a névjegyét.

Klekner Hanga legközelebb hazai pályán, Debrecenben versenyez majd

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A debreceni Kelet Kupára készül Klekner Hanga, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) kiválósága. A 22 esztendős sportoló Eszéken, egy remek 4,42-es ugrással fejezte be a fedett pályás szezont, melyet egy hét pihenő követett, ám aztán edzőjével, Szabóné Molnár Krisztinával ismét belevetették magukat a munkába. 

Hatból ugrott

Bár a többszörös magyar bajnokot egy hajlítóizom-probléma hátráltatta, el tudott utazni a kéthetes portugáliai edzőtáborba, ahol a sérülés kezelésével párhuzamosan is volt lehetősége megfelelő edzésmunkát végezni. – Igaz, akkor még csak hat lépésből ugrottam, de összességében nem sikerült rosszul az erőnléti felkészülés. Jó idő volt, csak nagyon fújt a szél, ami a rúdugróknak nem túlságosan kedvező, de így, hogy én csak hatból ugrottam sima cipőben, számomra nem volt zavaró – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a rúdugró. 

Hogy nem rossz a formája, az már a bő egy héttel ezelőtti Atlétikai Magyar Csapatbajnokság Elődöntőjében is látszott, ahol 4,20-szal megnyerte a rúdugrást. Mindezt úgy, hogy előtte távolugrásban sem vallott szégyent, az 5,31-es egyéni rekord összesítésben neki a hetedik helyet, míg a csapatnak sok pontot jelentett. 

Buli volt a távolugrás 

– A távolugrás jól sikerült, amit kértek tőlem az edzők, azt hoztam úgy, hogy nem igazán készültem rá, úgymond bulinak fogtam fel. Az ugrás előtti rohamokkal nem volt gondom, emlékeim szerint talán egyszer léptem be összesen, a többi mind érvényes volt. A rúdugrással kapcsolatban már vegyes érzések vannak bennem: a 4,20-nak és annak, hogy stabil volt a 16 lépés örültem, a többi pedig lesz jobb is – szögezte le. 

A szabadtéri szezonban Klekner Hanga számára a legfontosabb az lenne, hogy a felnőtt országos bajnokságon tudjon minél nagyobbat ugrani. Eredetileg ugyanabban az időpontban lett volna az Universiade, de azt elhalasztották, így magától megoldódott a dilemma, hogy a DSC-SI ugrója melyik versenyen induljon végül. Másik célja továbbra is, hogy megdöntse a 4,55-ös magyar csúcsot, bár mint elmondta, még az sem jelentene számára automatikus Eb-szereplést, hiszen idén már 4,70-en van a szint. 

– Az ob az egy B kategóriás verseny, aminek a megnyerése sok pontot hozna számomra az augusztusi Európa-bajnokság szempontjából. Sajnos a legtöbb hazai megmérettetés F kategóriás viadalnak minősül, így azok sok pontot nem hoznak a konyhára, de ezeken is indulok, hiszen kell a tapasztalat, és a jó szereplés azért valamennyire feljavítja az átlagomat. Emiatt szeretnék minél több külföldi viadalon indulni, így a szombati Kelet Kupa után Kozák Lucával kocsiba pattanunk, és elindulunk a jövő keddi ostravai versenyre, de majd Németországban is fogok ugrani – nyilatkozta Klekner Hanga, aki jó hangulatban, kíváncsian várja, hogy mit hoz számára a következő időszak. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában