Kerékpár

2022.05.11. 12:42

Idén is Szoboszlón lesz a Tour de Hongrie egyik befutója

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Az ezúttal Csákvárról rajtoló 43. Tour de Hongrie (TdH) ünnepélyes csapatbemutatóját szerdán 12 órától tartják Csákváron, alig egy órával később pedig útjára indul az idei magyar országúti kerékpáros körverseny, amelyet mindennap élőben közvetít az M4 Sport. A magyar körversenyen öt nap alatt 905 kilométer vár a résztvevőkre, a végső befutót Magyarország legmagasabb pontján, az 1014 méteres Kékesen rendezik majd. 

A mezőnyben tizenegy WorldTeam, nyolc ProTeam, két kontinentális klub, valamint a magyar válogatott kap lehetőséget a bizonyításra. Hajdú-Bihart a csütörtöki, Karcag–Hajdúszoboszló (192 km) szakasz érinti, melynek rajtja 13.30-tól a karcagi Kossuth téren lesz, a várható befutója pedig 17.45-kor a szoboszlói Hősök terén. A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők, megyénkben ez a Polgár–Görbeháza–Balmazújváros–Nagyhegyes–Hajdúszoboszló útvonalat érintheti majd. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában