Hajrá, fiúk, hajrá, lányok!

2022.05.21. 16:25

Elkezdődtek a labdarúgó Diákolimpia döntői Debrecenben

Összesen több mint 400 tanuló rúghat labdába a hétvégén.

Forrás: Molnár Péter

Az idei tanév Labdarúgás IV. fiú és III-IV. korcsoport leány Diákolimpia Országos Döntőjét rendezik a hétvégén a Debreceni Sportcentrum Oláh Gábor utcai sportkomplexumában. Az eseményen a III-IV. korcsoport versenyzői mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A rendezvény pénteki megnyitója igazán színvonalas volt, hiszen bemutatót tartottak a DEAC cheerleaderei és a világhírű artisták, a Rippel fivérek. Szombaton pedig kezdetüket vették a torna fináléi.

A rendezvény házigazdái, a Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, amelynek elnöke, Rozsondai Tibor nyilatkozott a Naplónak. – A lányoknál a III-IV. korcsoport futballistái összevontan mérik össze tudásukat. Ez azt jelenti, hogy az 5-8. osztályos tanulók közül az ország húsz legjobb csapata mérkőzik meg. A fiúknál pedig a IV. korcsoport húsz legjobb 7-8-os diákgárdái játszanak. Tízfős együttesekkel érkeztek az iskolák, összesen több mint 400-an futballoznak a hétvégén, 200 lány és 200 fiú – mondta.

Az ifjú futballisták azonban nem csak a zöld gyepen szerezhetnek élményeket a hétvégén. – Ingyenesen körbejárhatják az állatkertet, kipróbálhatják a lézerpuskát, kosárlabda dobóversenyen vehetnek részt, felfújható kapura labdarúgó célzóversenyen mérhetik össze tudásukat és a ládamászással is megpróbálkozhatnak alpinisták segítségével. Így az éppen nem játszó gyermekek sem unatkozhatnak – ismertette.

A Diákolimpia vasárnap délután az eredményhirdetéssel zárul. 

AB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában