Labdarúgás

2022.05.18. 17:25

DVSC: megvan, ki nyerte a Napló házi tippversenyét

A Loki egykori focistáján és Szebeni Istvánon is kifogtak néha az NB I. kiszámíthatatlan eredményei.

Bernáth Csaba és Szebeni István | Forrás: Napló-archív

A Hajdú bihari Napló az OTP Bank Liga most lezárult szezonját megelőzően azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021-2022-es idényt lapunkkal együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás labdarúgója és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata az volt, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat, és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont járt.

A pozitívumokra lehet építeni

Az előző hétvégén, a 33. fordulóval véget ért a bajnokság és az utolsó pillanatokig kiélezett tippverseny is, amelyet kiváló hajrájának köszönhetően Bernáth Csaba nyert 135–126 arányban Szebeni Istvánnal szemben.

A Napló mindkét felet megkérdezte a szezonzárót követően az MTK–Loki 3–0-s találkozóról és az egész éves tapasztalatairól is. – Sajnos csalódást okozott a DVSC, játékban és hozzáállásban is egyaránt. Ott voltam a mérkőzésen, és úgy tűnt, mintha már mindenki várta volna az idény végét, pedig ebben a helyzetben felszabadultan lehetett volna futballozni egy jót – mondta a piros-fehérek hétszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes védője, majd kitért a teljes szezonra.

Összességében a hetedik helyezés jónak mondható, de elég rapszodikusan szerepelt a csapat. Voltak kifejezetten remek meccseink, de akadt néhány bajnoki, amit elkeserítő volt nézni. A meglepetésgyőzelmek pozitívumait érdemes valahogy magunkkal vinni a jövőbe, hiszen akkor látszott, hogy képes bárkit megverni ez a gárda

– fogalmazott.

A Loki egykori védője kiemelte, hogy rendkívül szorosan együtt volt a mezőny még az utolsó fordulókban is, éppen ezért Európában talán a magyar bajnokság mérkőzéseinek eredményeit a legnehezebb megtippelni. – Egy-egy gárda egyszer ilyen, máskor olyan arcát mutatta, több alkalommal született egészen megmagyarázhatatlan eredmény. A tabella végső állását tekintve a Fradi győzelme és a Gyirmót kiesése várható volt, a Kisvárda bravúros ezüstérme kellemes, a Vidi gyenge szereplése pedig kellemetlen csalódást okozott – mondta.

Kíváncsi a folytatásra

Szebeni István is a helyszínen szorított a Lokinak a vasárnapi bajnokin. – Azt gondolom, hogy a szurkolók megérdemelték volna, hogy az utolsó meccsen mindent beleadjanak a fiúk, de 2–0-ig úgy látszott, mintha nem akartunk volna csinálni semmit, és nem igazán értem ennek az okát – osztotta meg gondolatait, aztán a jövőről is beszélt.

Nagyon kíváncsi leszek a következő idényre. Talán a Kecskemét lóg majd ki lefelé a mezőnyből, de egy jó Vasas tért vissza, ahova a nyáron még további játékosok érkezhetnek. Nálunk is elkelne az erősítés, hogy ne kelljen ismét a kiesés elől menekülni

– fogalmazott.

A televíziós szakember saját bevallása szerint már régen követte ilyen részletesen az NB I. eseményeit, mint az elmúlt hónapokban. – Az egyik tanulság, hogy ez a 12 csapatos rendszer arra sarkalja a csapatokat, hogy folyamatosan hozzák ki magukból a maximumot. Néhány gyengébb eredmény, és rögtön nehéz helyzetben találja magát az ember, emiatt azonban az utóbbi idők egyik legizgalmasabb bajnokságán vagyunk túl – vélekedett, aztán a tippelésről is szót ejtett. – Kifejezetten élveztem a Csabi elleni versenyt, jó volt végigkövetni az idényt, beszélgetni a meccsekről, és minden találkozón volt miért izgulni úgy, hogy még pénzt sem kellett rá tenni. Többször vívódtam, hogy a szívemre hallgassak, vagy a papírformát vegyem alapul, aztán sokszor nem jött be se ez, se az. De ettől szép a futball – jegyezte meg.

A tippverseny zárásaként Szebeni Istvánnak teljesítenie kell majd a győztes, Bernáth Csaba által meghatározott feladatot. Hogy ez mi lesz, arról hamarosan hamarosan beszámolunk.

Bakos Attila

A 33. forduló eredményei

Mezőkövesd–Újpest 2–3

Gyirmót–Ferencváros 1–2

Fehérvár–Paksi FC 2–2

MTK –Debreceni VSC 3–0

Puskás –Honvéd 1–2

Kisvárda–ZTE 2–1

A 33. forduló pontszámai

Bernáth Csaba

Mezőkövesd–Újpest 1–3 1

Gyirmót–Ferencváros 1–2 3

Fehérvár–Paksi FC 2–0 0

MTK–Debreceni VSC 1–1 0

Puskás–Honvéd 3–1 0

Kisvárda–ZTE 4–0 1

Szebeni István

Mezőkövesd–Újpest 1–1 0

Gyirmót–Ferencváros 1–0 0

Fehérvár–Paksi FC 2–1 0

MTK–Debreceni VSC 1–2 0

Puskás–Honvéd 2–0 0

Kisvárda–ZTE 3–0 1

Végeredmény

Bernáth Csaba 135

Szebeni István 126

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában