Labdarúgás

2022.05.07. 16:47

Döntetlent játszott a Loki az utolsó hazai bajnokiján

A debreceniek Bódi Ádám remek tekerésével szerezték meg a vezetést, amelyet Favorov egalizált.

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A DVSC az OTP Bank Liga 32. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadta a Nagyerdei Stadionban szombat délután. A bajnoki hajrában igazán sűrű a menetrend, a csapatok hét napon belül háromszor léptek pályára. A debreceniek az elmúlt hétvégén a Fehérvártól kaptak ki 3–0-ra, majd kedden a Mezőkövesd vendégeként győztek 1–0-ra Pávkovics Bence találatával. A felcsútiak egy hete a mezőkövesdieket múlták fölül 3–1-re, szerdán pedig az MTK otthonában játszottak 0–0-s döntetlent. Így a sárga-kékeknek eggyel több nap állt a rendelkezésükre a hétvégi bajnoki előtt.

A debreceniek kezdőjében történt némi változás, kikerült Kusnyír Erik, Dzsudzsák Balázs, Sós Bence és Tischler Patrik. Helyüket Bódi Ádám, Bényei Ágoston, Baranyai Nimród és Dorian Babunszki vették át. A kezdés előtt Baráth Péter vehette át a szezon legjobb Loki-játékosának járó Zilahi Zoltán-díjat.

Az összecsapás első tíz percében nem alakult ki komolyabb helyzet, a 12. minutumban viszont Zahedi kapott a bal szélről laposan egy beadást, de hiába érkezett tisztán az ötösnél, simán mellé lőtte méterekkel a kapunak. A 17. percben a jobb szélről végezhettek el a felcsútiak szabadrúgást, a beívelt labdát Szolnoki csúsztatta meg, alig néhány centivel ment el a játékszer a jobb kapufa előtt. A Nagyerdei Stadionban nem voltak kevesen, de ennek ellenére egyik tábor sem buzdította övéit, mindössze füttykoncert zavarta meg néha a csendet egy-egy ítéletet követően. A két vezetőedző vérmérséklete meglehetősen ellentétes volt, Joan Carrillo szokás szerint a neki kijelölt zónának a legszéléről kiabált csapatának, míg Hornyák Zsolt nyugodtan vette tudomásul együttese mezőnyfölényét. A 24. percben egy sarokrúgás utáni kipattanót ívelt vissza Urblik, de középen a társ a védő mellett nem tudott pontosan fejelni, elment keresztbe a labda ismételten. A kontrákra építő debrecenieknek nem volt momentumuk a félidő feléig, a Puskás Akadémia játékosai rendre lefülelték az indításokat. Illetve a labdakihozatalok sem voltak egyszerűek, a kék mezesek ugyanis már a hazai tizenhatos előtt megkezdték a letámadást. A 34. minutumban aztán kialakította első helyzetét a Loki, ráadásul gól is született belőle. Egy ellentámadást követően Dorian Babunszki passzolt a tizenhatos előterébe Bévárdi Zsombornak, aki belevezette a hazai védelembe a játékszert, ám az szerencsésen Bódi elé került, ő pedig a bal szélről, 14 méterről remekül tekerte el a hosszúba. A labda laposan, a bal kapufát érintve vágódott a hálóba, Markeknek esélye sem volt. A 34. minutumban megsérült a vendégek tehetsége, Zahedi, helyét Kozák vette át. Az egyperces hosszabbítás végéig már nem alakult ki lehetőség egyik fél előtt sem, így a negyedórás szünetre 1–0-s hazai előnnyel mehettek a felek.

A második félidőre esőben vonultak ki a csapatok. A vendégek mestere kettőt is változtatott, lement Slagveer, valamint Urblik, helyüket átvette Skiribek és Corbu. Negyedóra elteltével egyik fél sem alakított ki komolyabb lehetőséget. A 63. minutumban a Loki találatához hasonlóan az egyenlítés is a semmiből érkezett. Egy bal oldali szöglet után Kozák fejelte le a labdát, amelyet Favorov lőtt néhány méterről a kapuba. Joan Carrillo egyből kettőt is cserélt a gól után. Lement Bényei és Korhut, helyüket Ferenczi János és Varga József vették át. A 75. minutumban ismét kettőt változtatott a DVSC mestere, elhagyták a játékteret a Babunszki testvérek, Dzsudzsák és Rácz Balázs váltották őket. Hornyák Zsolt is változtatott, lehozta Balutát, és bejött Komáromi. Egy minutummal később a Puskás Akadémia szerzett labdát a Loki térfelén, a balról érkező beadást pedig Kozák szúrhatta kapura tíz méterről, de lövése méterekkel mellé ment. Komáromi egyből helyzetbe hozta csapattársát beállása után, a bal szélről passzolt középre laposan, Skribek pedig a védők gyűrűjében próbált lőni, Gróf Dávid viszont bravúrral tolta ki a bal alsóba tartó labdát. A hajrában még cserélt mindkét edző, hazai részről Bévárdi ment le, Soltész Dominik váltotta. A kék mezeseknél Nagy hagyta el a pályát és Deutsch érkezett. A négyperces ráadásban már nem változott az eredmény, így Loki döntetlennel búcsúzott a szurkolóitól.

A DVSC ezzel az eredménnyel, ha ideiglenesen is, de feljött a tabella hetedik helyére. A debreceniek az utolsó fordulóban az MTK Budapest vendégei lesznek jövő hét szombaton. 

Arany Balázs

A tények

OTP Bank Liga 32. forduló

DVSC–Puskás Akadémia 1–1 (1–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző. Vezették: Berke B., Bornemissza N., Medovarszki J.

DVSC: Gróf – Baranyai, Deslandes, Pávkovics, Korhut, (Ferenczi, 66.) – Bódi, Da. Babunszki, (Dzsudzsák, 75.), Baráth, Bényei, (Varga, 66.), Bévárdi, (Soltész, 87.) – Do. Babunszki, (Rácz, 75.). Vezetőedző: Joan Carrillo

Puskás Akadémia: Markek – Szlonoki, Stronati, Spandler, Nagy, (Deutsch, 87.) – Slagveer, (Skribek, 46.), Van Nieff, Urblik, (Corbu, 46.), Favorov, Baluta, (Komáromi, 80.) – Zahedi, (Kozák, 41.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólok: 1–0 Bódi 34., 1–1 Favorov 63.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt végig kontrolláltuk, sőt, gólt is lőttünk. Szünet után sem játszottunk rosszul, de túl sok pontrúgáshoz jutott a Puskás, és egyik ilyen alkalmat kihasznált. Ambiciózusan futballoztunk, a cserék is jól szálltak be.

Hornyák Zsolt: Sajnos nem sikerült győznünk, ráadásul Zahedi lábtörést szenvedett. Több nagy lehetőségünk is volt, de ismét kihagytuk a ziccereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában