Más szögből

2022.05.02. 16:14

Debreceni fotóriportert szemlézett a FINA

Derencsényi István rendhagyó felvételei.

Forrás: Derencsényi István

Külön cikkben foglalkozott a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a honlapján a debreceni fotóriporter, Derencsényi István képeivel a vízilabda világliga podgoricai (Montenegró) kontinentális nyolcas döntője kapcsán. A válogatás ezúttal nem akcióképekre, hanem olyan felvételekre fókuszált, amelyek más aspektusából mutatják meg a sportágat és a sportolókat. A cikk szerzője a képek kommentálására is kérte a Magyar Vízilabda Szövetségnek dolgozó Derencsényi Istvánt.  

A vezető képről: – A lehetőség ihlette a felvételt: szórakoztató a fényekkel, az árnyékokkal játszani, különösen ilyen esetben, amikor a zárt tér ellenére szinte természetes fényben élvezjük a mérkőzést.

2. Mivel manapság nüanszok választják el a győzteseket a vesztesektől, a siker teljes koncentrációt igényel. Ezért szeretek olyan képeket készíteni, amelyeken a sportolókat a bemelegítés, a koncentráció szakaszban is megmutatom.

Forrás: Derencsényi István

3. Manapság a szurkolók nagyon szívesen tekintenek a kulisszák mögé, amikor a sportolók a megmérettetés előtti percekben láthatók. Hiszen a közvetítéseken ezek még nem feltétlenül csíphetők el, miközben  elengedhetetlen részei egy-egy meccsnek.

Forrás: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában