Egészséges életmód

2022.05.31. 13:20

Berekböszörményben, Esztáron és Hajdúbagoson is megmozgatták a gyerekeket

A megyei önkormányzat diákoknak szóló sportrendezvény-sorozatának tavaszi üteme május 30-án zárult.

Forrás: megyei önkormányzat

Az iskolai közösségek ügyességi csapatversenyét nyolc konzorciumban (Kaba, Hajdúböszörmény, Püspökladány, Hajdúnánás, Csökmő, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Esztár) valósítja meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A konzorciumokban résztvevő települések általános iskoláinak felső tagozatos tanulói sorverseny formájában mérkőznek meg egymással.

Forrás: megyei önkormányzat

A versenyeken résztvevő intézmények mindegyikében három 8 fős csapat játszik. A résztvevők „sportos” ajándékokat kapnak.

A versenyeket két ütemre osztották: a tavaszi a csökmői, a hajdúnánási, a kabai és az esztári, az őszi pedig a biharkeresztesi, a hajdúböszörményi, a berettyóújfalui és a püspökladányi konzorcium.

Forrás: megyei önkormányzat

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, a megyei önkormányzat szervezésében megvalósuló „Mozgásban a megye” elnevezésű ügyességi csapatverseny célja, hogy a mozgás, a versenyszellem és a közösségi élmény együttesen járuljon hozzá az egészséges életmódhoz. A verseny első ütemének utolsó három helyszíne Berekböszörmény, Esztár és Hajdúbagos volt, ahol Bulcsu László alelnök köszöntötte a diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában