Kézilabda

2022.05.13. 16:20

A Vasas otthonában is bizonyítanák a bronz jogosságát

Poczetnyik Lucáék válláról egy kisebb teher azért lekerült a harmadik hely bebiztosításával.

Forrás: Napló-archív

Az idény utolsó idegenbeli mérkőzésére készül a DVSC Schaeffler együttese. A piros-fehérek a Vasas otthonában lépnek pályára szombat délután 17 órától, melyet internetes streamen is közvetítenek majd. A bronzérmet már két fordulóval ezelőtt bebiztosította a gárda, ennek ellenére nem lehet más Poczetnyik Lucáék célja, mint a győzelem.

– Beteg voltam a Vasas elleni januári meccsen, de tévén keresztül követtem a találkozót – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a balátlövő. – A Hódosban is megszenvedtünk ellenük, hiszen csak 31–29-re nyertünk, bár a győzelmünk megérdemelt volt. Abban az időszakban elég nehéz helyzetben voltunk, betegségek, sérülések gyötörték a csapatot. Az az időszak is megmutatta, hogy milyen erős a csapategységünk, hiszen tudtuk pótolni a hiányzóinkat. Sosem számolgattunk, hanem meccsről meccsre koncentráltunk. Ezek így együtt sok nehézségen átsegítettek minket, így meg tudtuk szerezni az áhított bronzérmet – ismertette.

A játékos nem tagadta, azért az látszik a csapaton, hogy egy kisebb teher azért lekerült a vállakról. Véleménye szerint jó mérkőzés lesz a szombati, hiszen biztos kiesőként a fővárosiakon sincs már nyomás. – Ha a gyors lábú, jól cselező játékosaikat meg tudjuk tartani védekezésben, illetve a távoli zónákból veszélyes kéziseik jó faultokat fognak kapni a védősorunktól, akkor abból gyors, könnyű gólokat szerezhetünk – nyilatkozta a 21 éves játékos, aki azt sem titkolta, a hétvégén is szeretnék bizonyítani, hogy teljesen megérdemelt a harmadik helyezésük.

Poczetnyik Luca kedden sportösztöndíjat vehetett át a Megyeházán. A balátlövő a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán tanul harmadik éve. – A kézilabda és a tanulás fontos számomra, hiszen a jövőre is gondolni kell. Szeretem ezt az úgymond kettős életet, mert ha ki akarok szakadni a kézilabdából kicsit, akkor ott az egyetem, és ez működik fordítva is – mondta el a kézilabdázó. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában