A legjobbkor tört meg az átok

2022.05.27. 20:27

A DEAC futsalosai bravúros győzelmet arattak Veszprémben

Szenzációs második félidőt produkálva, hátrányból nyert 5–3-ra a csapat.

A DEAC férfi futsalosai pénteken este kezdték meg a Futsal NB I. bronzérméért folytatott küzdelmüket a Veszprém vendégeként. A Debreceni Egyetem együttese előző hét alkalommal egyaránt vereséget szenvedett a dunántúli ellenfelétől, ezt a rossz sorozatot készült megtörni a gárda.

A három győzelemig tartó párharc első felvonását magas hőfokon kezdte meg mind a két fél, itt is, ott is alakultak ki helyzetek. A 7. percben aztán egy rossz helyen eladott labdából indultak a hazaiak és Everton révén mattolták Krajcsit. Hamar jött az egyenlítés, Berecz távoli lövése pattant vissza a kapufáról Spandler kapusra, róla pedig a hálóba. Azonban nem volt sokáig egál, Rutai szerzett ismét vezetést a Veszprémnek, így a 10. percben 2–1 állt az eredményjelzőn. Aztán a szünet előtt nem sokkal újabb gólt szereztek a vendéglátók: Pál lövésébe szerencsétlenül ért bele Krajcsi, így a labda a hálóban kötött ki.

A fordulást követően hiába volt fölényben a Veszprém a DEAC a játékrész derekán szűk két perc leforgása alatt egyenlített. Először Berecz talált be Spandler nagy hibáját kihasználva, aztán Thiago szerzett egy szépségdíjas kapásgólt Rodrigo szöglete után. Sőt, Elek Gergő együttese a 32. percben Harmati révén átvette a vezetést, és a 37-ben szintén Harmati lőtte az ötödik debreceni gólt. Ezzel megtörték az átkot a hajdúságiak, és összesítésben 1–0-s előnyből várják a hétfői folytatást. 

BA

A tények

Férfi Futsal NB I., bronzmeccs 1. mérkőzés

Veszprém–DEAC 3–5 (3–1)

Veszprém, Március 15. Sportcsarnok. Vezették: Wittner József (Vass I., Héra)

Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Cserék: Koncsol, Molnár D., Everton, Boromisza, Bognár, Bencsik, Molnár R., Schalbert. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

DEAC: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz. Cserék: Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass O., Siska, Harmati, Harcsa, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Gól: 1–0 Everton (7.), 1–1 Spandler (öngól, 9.), 2–1 Rutai (10.), 3–1 Pál (17.), 3–2 Berecz (28.), 3–3 Thiago (29.), 3–4 Harmati (32.), 3–5 Harmati (37.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában