Dobogóra lépnének

2022.05.27. 10:13

A bronzéremért küzdhet a DEAC férfi futsalcsapata

Szentes-Bíró Tamás szerint a hatékonyabb helyzetkihasználás lehet a siker kulcsa.

Szentes-Bíró Tamás (7) felszabadult játékban bízik

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi futsalcsapata az NB I. felsőházi rájátszásában elért negyedik helyezésével kivívta magának a lehetőséget, hogy a bronzéremért játszhasson. A három győzelemig tartó párharcban az a Veszprém lesz az ellenfél, amelytől az idényben eddig mind a négy összecsapáson vereséget szenvedett a Debreceni Egyetem együttese. 

A harmadik helyért folyó küzdelem első felvonása péntek este 18 óra 30 perctől kezdődik a Dunántúlon, ennek kapcsán kerestük Szentes-Bíró Tamást, a gárda csapatkapitányát. – Számoltunk azzal, hogy több együttes is erősödött az előző nyáron, ezért a bajnokság elején azt tűztük ki célul, hogy a rájátszásban a felsőházban szerepeljünk. Ezt figyelembe véve hatalmas eredmény, hogy tavaly után ismét a bronzért küzdhetünk úgy, hogy az utolsó pillanatig volt esélyünk a döntőbe jutásra, ez különösen nagy dolog – fogalmazott. 

A Veszprém – mondhatni – mumusa a hajdúsági együttesnek, a futsalos elárulta, hogy mivel kerekedhetnének mégis felül rajtuk. – Rengeteg helyzetünk maradt ki, ezeket sokkal hatékonyabban kellene kihasználni. Illetve a hátul elkövetett hibákat is ki kell küszöbölni ahhoz, hogy legyen esélyünk érmet szerezni – hangsúlyozta. 

Szentes-Bíró Tamás szerint az ellenfél lépéselőnyben van azzal, hogy otthon kezdheti a párharcot. 

Ettől függetlenül nekünk nem szabad görcsölni, ráadásul a kupában szerzett ezüstérmünk nagy lökést adott a társaságnak. Innentől kezdve nekünk élvezni kell a bronzcsatát, remélem, hogy felszabadultan játszunk majd az összecsapásokon

– zárta gondolatait. 

BA 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában