Atlétika

2022.04.08. 20:36

Szűcs Valdó a 60 méteres gát világcsúcstartójával készülhet

Szűcs Valdó túl van sérülésén és jövő héttől három héten át a 110 méteres gátfutás világbajnoki címvédőjével, az amerikai Grant Hollowayjel fog készülni.

Forrás: Napló-archív

A tokiói olimpikon magyar gátas az M4 Sport Sporthíradójában pénteken elmondta, nehéz volt feldolgoznia, hogy a februári sérülése miatt lemaradt a belgrádi világbajnokságról, de most már csak előre néz, és a jövő héten kezdődő floridai tréningekre koncentrál.

 

A tavalyi év legjobb magyar atlétájának választott sportoló kiemelte, régóta jó viszonyt ápol a tokiói játékokon ezüstérmes, a belgrádi vb-n 60 gáton győztes amerikai klasszissal, akivel közösek a menedzsereik, és amikor ő megkérdezte, Holloway nyitott volt a közös edzésekre. Az amerikai sprinter 60 m gáton 7.29 mp-cel tartja a világcsúcsot.

 

– Azt mondta, hogy bármikor gyere, várunk szeretettel. Sajnos a sérülés közbeszólt, mert már a fedett pályás szezonban is tudtam volna ott készülni – mondta a már debreceni színekben sportoló atléta, hozzátéve, alig várja, hogy hétfőn elinduljon Floridába, ahol három hetet tölt majd.

 

Szűcs Valdó arról is beszélt, kíváncsi rá, miként sül majd el, hogy több edző irányításával dolgozik, mivel jelenleg James Hillier edzéstervei alapján edz, Floridában Holloway trénerével fog, Magyarországon pedig Kozák Lucával és edzőjével, Suba Lászlóval.

 

A 26 éves sprinternek még nincs lekötve versenye a szabadtéri szezonra, de szeretne már május elején futni és versenyről versenyre javulva minél hamarabb teljesíteni a szabadtéri világbajnokság 13.32 másodperces szintidejét, melynél hat századdal rosszabb az egyéni rekordja.

 

– Tudom, hogy képes vagyok rá – jelentette ki Szűcs, aki a júliusi eugene-i világbajnokságon és az augusztusi müncheni Európa-bajnokságon is szeretne jó formában szerepelni.
 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában