A kosárlabda ünnepe volt

2022.04.03. 14:22

Mindenki elismerte, az egész tornán remeklő szolnokiak megérdemelten lettek kupagyőztesek

A Szolnoki Olajbányász győzelmével ért véget a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa debreceni döntője, miután 100–72-re legyőzték a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét.

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A Főnix Arénában megrendezett szombat esti finálé remek hangulatban zajlott a mérkőzésre szép számban kilátogató szolnoki és szegedi drukkereknek köszönhetően. Az Olaj a feldobástól kezdve dominált, majd fokozatosan őrölte fel Csongrád-Csanád megyei ellenfelét, megszerezve a klub történetének kilencedik kupagyőzelmét.
 

A lefújás után nagy ünneplés kezdődött, a hagyományoknak megfelelően a győztes alakulat tagjai levágták a gyűrűről a hálót, hogy hazavigyék emlékbe. Ennek megfelelően Kovács Péter, a piros-feketék csapatkapitánya nyakában az egyik hálóval nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak.
 

A rutinos játékos kiemelte, egész hétvégén kiegyensúlyozott, jó teljesítményt mutatott csapata. Ahogy fogalmazott, olyan felfokozott állapotban jöttek ki a döntőre, mint talán még egyszer sem a szezonban. – Szombaton senki sem tudott volna minket legyőzni. Olyan agresszívan védekeztünk mellyel nem hagytuk lélegzethez jutni a szegedieket. Ez a védekezés egy jó ritmust adott a támadásban, amely extra dobóformával párosult. A körmendiek csütörtöki legyőzése nagy lökést adott nekünk, nagy kő gördült le a szívünkről, hogy ott vagyunk a legjobb négy között. Szerencsére az a siker nem altatott el minket, és a Kecskemét ellen, majd a fináléban is megfelelő hozzáállással kosaraztunk. A kupa sajátossága, hogy egy meccsen múlik minden, most nekünk jött ki jól, mivel az év legjobb teljesítményét nyújtottuk – mondta el a harmadik kupasikerét ünneplő kosaras.
 

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A szegediek számára az ezüstérem is egy kisebb győzelemmel ért fel, hiszen a sorsolás pillanatában senki sem gondolta volna, hogy legyőzik majd a bajnoki listavezető Falcot. Ám itt sem álltak meg, a legjobb négy között egy parádés fordítással ütötték el a továbbjutástól az Alba Fehérvárt.
 

A Naplónak Bognár Kristóf, a Szedeák játékosa értékelte az egész tornán nyújtott teljesítményüket. – Nincs szégyenkeznivalónk, sőt büszke lehet mindenki magára a csapatnál. Nem sokat gondolták volna, hogy a Falcot elbúcsúztatjuk a negyeddöntőben. Az összecsapás előtt úgy voltunk vele, hogy megpróbálunk borsot törni az orruk alá, ami talán a vártnál is jobban sikerült. Hatalmas bravúr volt a bivalyerős szombathelyiek búcsúztatása. Aztán a pénteki elődöntőben az Alba ellen ezt megfejeltük, az utolsó negyed fordítása fantasztikus volt, az ilyen öt percekért érdemes kosárlabdázni. Ehhez persze kellett, hogy ott a fehérváriak lefagytak, mi pedig extra dobásokat mutattunk be. De ha őszinte akarok lenni, amennyiben sikerült volna akkor a 11 pontos vezetésüket 15-re feltornászniuk, onnan már nem lett volna visszaút. A fináléban pedig a Szolnok megmutatta, miért az egyik legjobb csapat, nagy a rotációja, remek játékosokkal. Köszönet mindkét tábornak, mert kiváló hangulatot teremtettek, azt sajnálom, hogy a drukkereink pont ezt a teljesítményt látták tőlünk. Küzdöttünk, hajtottunk, de az Olaj jobb volt nálunk. Ültek a dobásaik, agresszívak voltak, mi pedig erre nem nagyon tudtunk reagálni – ismerte el a DEAC korábbi csapatkapitánya.
 

A debreceniek számára természetesen csalódást okozott a torna, hiszen Berényi Sándor együttese már a negyeddöntőben búcsúzott, miután 94–87-re kikapott a fehérváriaktól. A döntő után Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője mondta el véleményét az elmúlt napokról. A sportvezető köszönet mondott a városnak, a szövetségnek és az egyetemnek, hogy megrendezhették a döntőt. – Egy ilyen esemény a kosárlabda ünnepe. Sok szurkoló volt a Főnixben akik remek hangulatot teremtettek. Megérdemelten győzött a Szolnok, ők voltak a legjobb csapat a hétvégén.
 

Sajnos a mi együttesünk a sérülések miatt nem tudott úgy készülni, ahogy akartunk, és nem voltunk annyira élesek sem, mint szükséges lett volna. Sajnálom, mert sok debreceni szurkoló kilátogatott a mérkőzésükre, akik többet érdemeltek volna. Az Alba remek dobóformát mutatott ellenünk, a válogatott Vojvoda Dávid különösen, aki a hátán vitte a fehérváriakat. Mennünk kell tovább, vasárnap edzettek a srácok, hétfőn pedig megnézzük, a sérülésből épp csak visszatérők milyen állapotban vannak – nyilatkozta a szakosztályvezető.
 

A DEAC számára a középszakasszal folytatódik a bajnokság, az egyetemisták szerdán az Oroszlányt fogadják hazai pályán.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában