Salakmotor

2022.04.24. 18:26

Lengyel siker a csonka versenyen

Magosi Norbert végzett a legelőkelőbb helyen a magyarok közül.

Magosi Norbert két futamgyőzelmet is aratott | Fotó: Boros Norbert

Elkezdődött a salakos idény Nagyhalászban is, a Nyírségben a MACEC Kupa első fordulójával startolt a szezon. A viadalon hazánkat Fazekas Dennis, Magosi Norbert és Bárány Márk főversenyzőként, míg Füzesi Richárd tartalékként képviselte. A magyaroknak – a hat országból érkező riválisok közül – több olyan pilótával kellett megküzdeniük, akikkel a közelmúltban már csatáztak, így például a goricani Grand Prix tesztversenyen induló Milen Manevvel, Patrik Búrival, Jaroslav Petrákkal, Jan Jenícekkel, Bruno Belánnal, illetve a debreceni Húsvét Kupán résztvevő Marko Levishynnel, Vitaliy Lysakkal és Robert Chmiellel. Utóbbi pilóta honfitársai, Patrick Rolnicki és Piotr Pióro is favoritként érkeztek Lengyelországból Magyarországra.

A viadal sajnos idő előtt véget ért, mert olyan heves esőzés érte el a pályát, ami miatt a vezetőbíró a 16. futamot követően véget vetett a megmérettetésnek. Miután mindenki négy alkalommal állt starthoz a SpeedWolf Debrecen reprezentánsa, Magosi Norbert két-két első és harmadik, míg a nagyhalásziak salakszórója, Fazekas Dennis egy-egy első és harmadik, illetve két második helyezést ért el. A két nyolcpontos magyar közül Magosi végzett az ötödik, míg Fazekas a hetedik pozícióban. A szintén hazai pályán induló Bárány Márk kétszer lett harmadik és kétszer végzett a negyedik helyen, a megszerzett 2 egységgel a 16. pozícióban zárt. A tartalék Füzesi két alkalommal is pályára gördülhetett a motorjával, de pontot nem sikerült gyűjtenie. 

A győzelmet a lengyel Chmiel szerezte meg, aki nem talált legyőzőre, mögötte honfitársa Rolnicki (11 pont), az ukrán Levishyn (10) és a szintén polák Pióro (9) végzett. A verseny krónikájához tartozik, hogy a szlovák Búri a 9. futamban bukott, s kulcscsonttörés gyanújával kórházba szállították. 

HBN

Végeredmény

1. Robert Chmiel (lengyel) 12 pont, 2. Patryk Rolnicki (lengyel) 11, 3. Marko Levishyn (ukrán) 10, 4. Piotr Pióro (lengyel) 9, 5. Magosi Norbert (magyar) 8, 6. Fazekas Dennis (magyar) 8.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában