Fotókkal

2022.04.24. 09:59

Kiváló felkészülés volt a világkupára a nádudvari kick-box-torna

Az ország egyik legjelentősebb tornája a szombaton lezajlott nádudvari viadal.

Forrás: Czinege Melinda

Egész nap folyt a küzdelem a V. Nádudvari Gasztro Kupán. Ne tévesszen meg senkit a szám, maga a verseny már egy évtizedes múltra tekint vissza. Ennek megfelelően igen tekintélyes, több mint 300 fős mezőny gyűlt össze a Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokában.

Belépve a terembe rögtön szembeötlött, hogy hiába az ország minden szegletéből – például Füzesgyarmat, Ráckeve, Kétegyháza, Békéscsaba, Szigetszentmiklós, Debrecen, Mogyoród, Esztergom, Budapest, Körmend, Nyíregyháza, Kaba és Nádudvar – érkezett népes versenyzőhad, a sportolók nagyon fegyelmezetten várták az ünnepélyes megnyitó kezdetét.

Rácz Lajos, a házigazda Rácz Kickboxing Team elnöke köszöntötte az összegyűlt 32 egyesület versenyzőit, majd átadta a szót Maczik Erikának, Nádudvar polgármesterének.

– A Rácz Kickboxing Team és a támogatók, segítők erőfeszítéseinek köszönhetően már évtizedes hagyománya van a versenynek. A koronavírus-járvány miatt olyan időszak van mögöttünk, amelyben nem volt könnyű létezni, és nem volt könnyű életük a sportolóknak sem, ám most már újult erővel mérhetik össze tudásukat a harcosok. Emiatt is örülök, hogy az ország minden szegletéből érkeztek csapatok, versenyzők, hogy megmutassák, milyen felkészültségi állapotban is vannak.

Mindig csodálattal tölt el, hogy a küzdősportokban a versenyzőknek egyedül kell kimennie a küzdőtérre. De ez nem működhet az edzők, a támogató közeg nélkül, akik segítenek az erő és az elme harcának megvívásában. Ha ez sikerül, az hatalmas erőt biztosít nemcsak a sportban, hanem ahhoz is, hogy később az életben is jól teljesítsen az illető

– mondta el Maczik Erika, majd megnyitotta a versenyt.

Ám mielőtt megkezdődött volna a küzdelem, Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke is köszöntötte a megjelenteket. – Mindig öröm, amikor ennyi harcos méreti meg magát, mint itt Nádudvaron. Sajnos az elmúlt esztendőkben lecsökkent a sport aktivitása a Covid miatt. Ezt az igen jelentős történelmű viadalt érdemes felfogni a június budapesti világkupa előtti egyik legkomolyabb felkészülési versenynek, ahol remek tapasztalatokat lehet szerezni – fogalmazott az elnök.

A küzdelmeket Petrovszki Márton, a Kondorosi Kick-box Egyesület ifjú országos bajnokának formagyakorlat-bemutatója vezette fel, melyet követően mind az öt pástot birtokba vették a kick-boxosok. Minden egyes szép találatot nagy ováció fogadott, ám nemcsak az edzők, a csapattársak és a hozzátartozók figyelték árgus szemmel a fiatalokat, hanem a bírók is, akik között feltűnt Korcsok Nikolett, a Rácz Kickboxing Team fightere is.

Korcsok Nikolett | Forrás: Czinege Melinda

– Lassan 10 éve, 2013 óta sportolok a Rácz Kickboxing Teamben. Ez a második versenyem, hogy bíróként is szerepelek, mert általában különválasztom a kettőt. Mindig is érdekelt a bíráskodás, ráadásul versenyzőként ismertem a legtöbb szabályt, emiatt nem volt annyira nehéz beleszoknom. Szeretnék a súlycsoportomban elsőként végezni, de sok függ a körülményektől, de mindent megteszek majd a sikerért – ígérte az ifjúsági Európa-bajnok.

MSZ

A Rácz Kickboxing Team eredményei

A Rácz Kickboxing Team kabai és nádudvari csapatából összesen 15 versenyző lépett tegnap tatamira.

Eredmények

Első helyezettek:

Nagy Tamás LC és KL

Molnár Molli LC

Molnár Mendel LC

Posta Bence KL

Második helyezettek:

Győrfi Veronika PF

Molnár Molli PF

Mozsonyi Dániel LC

Id. Vinis Ferenc KL

Korcsok Nikolett KL

Harmadik helyezettek:

Makula Adrián KL

Mozsnyi Dániel KL

Vinis Ferenc KL

Kiss Ákos PF

Szabó Balázs PF

Garai Nóra PF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában