Kézilabda

2022.04.08. 19:57

Kiszenvedte a győzelmet a Loki

Rosszul kezdték a debreceniek a mérkőzést, de a második játékrészben sikerült a fordítás.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az MTK Budapest együttesét fogadta az NB I. 21. fordulójában péntek este a Hódos Imre Sportcsarnokban. Mindkét alakulat győzelemmel hangolt a bajnokira, a debreceniek Érden nyertek magabiztosan, míg a budapestiek a Dunaújvárost győzték le múlt vasárnap hazai pályán. A két gárda novemberi mérkőzésén négy gólt szerzett Petrus Mirtill, aki a Fradi ellen szenvedett bokasérülése után Érden már ott volt a meccskeretben, de akkor még nem játszott. A hajdúságiak 32 ponttal a tabella harmadik pozíciójából várhatták a mérkőzést, míg a fővárosiak tizennyolc egységgel a nyolcadik helyről.

 

Az összecsapásnak külön pikantériát adott, hogy a kék-fehérek jelenlegi vezetőedzője, Vida Gergő tavaly év végén még a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója volt, most viszont ellenfélként tért vissza a cívisvárosba.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, de egy gólnál nagyobb különbséget nem tudtak kialakítani az első hét percben. Marincsák vitte a hátán a fővárosiakat, a játékrész egyharmadát követően már négy találatot jegyezhetett. Az első időkérésre sem kellett sokáig várni, a vendégek háromgólos előnyénél úgy érezte Szilágyi Zoltán, hogy van megbeszélnivalója a lányokkal. Negyedórát követően 10–5-re vezetett az MTK, és nem kellett, hogy remekeljen a fővárosiak hálóőre, mert a debreceniek befejezéseinek java kaput sem talált. Majd Petrus Mirtill törte meg az öt minutumon át tartó hazai gólcsendet, 11–6-ra csökkentve a különbséget. A szépítés után rögtön időt is kért Vida Gergő, de vélhetően nem volt elégedetlen az addig látottakkal. A feszültség szinte tapintható volt, Szilágyi Zoltán mellett a hazai publikum sem volt elégedett a látottakkal, amelynek többször hangot adtak. A szünetre háromra csökkent a hátrány, így 15–12-es fővárosi előnnyel mehettek pihenőre a felek. Az első harminc percet követően a piros mezesek oldaláról Petrus négy találattal, míg vendégrészről Pál Tamara hat góllal volt a legeredményesebb.

 

Korán sikerült egyenlíteni

 

A második játékrészt a debreceniek kezdték jobban, alig néhány minutum alatt 16–16-ra módosult az eredmény. Majd az egyenlítést követően ismét felélénkültek a vendégek, Pál Tamarát és Marincsák Nikolettet nehezen tudták tartani a piros mezesek. A hazai fordítást követően időt kért Vida Gergő, vélhetően ekkor már nem volt annyira elégedett, mint az első félidőben. Az 51. minutumban először vezetett kettő góllal a hajdúsági gárda, Kovács Anna módosította 27–25-re az állást. A hajrára ugyan egy találatra csökkent a különbség, de továbbra is a DVSC-nél volt az előny. Látszott a budapestieken, hogy nem akarnak beletörődni a vereségbe, minden követ megmozgattak, hogy egyenlítsenek. Az utolsó percekre a Loki-szurkolók is belelendültek, hangosan buzdították övéiket. Az összecsapás végül háromgólos, 29–26-os debreceni győzelemmel ért véget. Hazai részről Vámos Petra dobta a legtöbb gólt, szám szerint hatot, míg a fővárosiak oldaláról kilenc találattal Pál Tamara volt a legeredményesebb.

 

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a következő fordulóban a Dunaújváros otthonában vendégszerepel jövő hét szerdán. 

 

Arany Balázs 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 21. forduló

 

DVSC SCHAEFFLER‒MTK BUDAPEST 29‒26 (12‒15)

 

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Rontó Á., Szanyi P.

 

DVSC: Csapó ‒ Vámos M. 1, Tóvizi 1, Bordás 1, Petrus 4, Vámos P. 6, Costa 3. Cserék: Torda (k), Poczetnyik, Arany, Jezsikava 4, Szabó 1, Fachinello, Hornyák 1, Planéta 3, Kovács 4. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

 

MTK: Győri ‒ Kekézovity 4, Marincsák 7, Bánfai, Mazák-Németh, Szabó L., Pál 9. Cserék: Hlogyik (k), Sallai 1, Pelczéder, Koronczai, Juhász, Dakos 2, Román 3. Vezetőedző: Vida Gergő

 

Kiállítások: 4, illetve 4 perc.

 

Hétméteres: 5/3, illetve 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában