Labdarúgás

2022.04.19. 08:55

Kicsit fellélegezhet a Loki

Baráth Péter rendkívül fontosnak tartja a Gyirmót elleni győzelmet, de kiemelte, hogy nincs még vége az idénynek.

Baráth Péter (jobbra) jobblábas létére mind a két gólját ballal szerezte

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A Debreceni VSC labdarúgócsapata 3–1-re nyert pénteken a Gyirmót ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában. A két együttes között hatpontos különbség volt a találkozót megelőzően, ami így 9-re módosult. 

A mérkőzés hőse az utóbbi időben remek formában futballozó Baráth Péter volt, aki duplázott az összecsapáson, megszerezve pályafutása első és második NB I.-es gólját is, ráadásul jobblábas játékos létére mind a kettőt ballal, állítgatás nélkül. A meccs után a Hajdú-bihari Naplónak értékelt. – Az elején jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, de kicsit bealudtunk, és hamar egyenlített a Gyirmót. Éreztük is, hogy ez kevés lesz, ezért újra felpörgettük magunkat, és igyekeztünk tartani a magasabb tempót. A vendégek ismét próbáltak egyenlíteni, ezért a végén egy kicsit beszorultunk, de gyors ellentámadásokkal meg tudtuk őket bontani, és szereztünk még egy gólt – beszélt a meccsről. 

Kis híján mesterhármas 

A Loki a hétvége további eredményeitől függetlenül nagy előnyre tett szert a Gyirmóttal szemben. – Tudtuk, hogy mind a két együttesnek nagyon fontos volt a győzelem, ennek tekintetében készültünk. Így, hogy nyertünk, egy picit fellélegezhetünk, de messze nincs még itt vége. Van még öt forduló, de sokat jelenthet ez a három pont a végelszámolásnál – fogalmazott. 

A fiatal középpályás közel járt a mesterhármashoz, azonban 2–1-nél Rusák bravúrral hárította a próbálkozását a második félidőben. – Egy picit rövid volt a passz, amit Doriantól kaptam, de nem vagyok elégedetlen, úgy érzem, hogy ez a két gól is szép teljesítmény – mondta Baráth Péter. 

A Gyirmót elleni győzelem mellett a forduló többi eredménye is kedvezően alakult a Loki számára, hiszen az MTK a Pakstól, a Mezőkövesd a Fehérvártól, a Honvéd pedig az FTC-től kapott ki. Ennek következtében a DVSC feljött a nyolcadik helyre a tabellán, a kieső helyen lévőktől pedig már 9 ponttal meglépett 5 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt. A piros-fehérek legközelebb Kisvárdára látogatnak majd jövő héten szombaton a labdarúgó NB I.-ben. 

BA 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában