Nem számítanak rájuk

2022.04.27. 07:34

Haginst és Thamest sem látjuk már többet DEAC-mezben

Becsky Istvánék számára most már a következő idény csapatának kialakítása a legfontosabb.

Josh Haginst többet nem láthatjuk a DEAC-Tungsram együttesében | Forrás: Napló-archív

A DEAC-Tungsram férfi kosárlabdacsapata a középszakaszban lejátszott eddigi négy mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett. A klub vezetősége úgy érezte, lépnie kell, ezért úgy döntött, hogy inkább már a következő szezon csapatának építését helyezi előtérbe. Ennek eredménye a hétfő délutáni bejelentés, hogy a DEAC két kosarasa, Josh Hagins és Xavier Thames már nem lépnek többet pályára ebben a bajnokságban. A gárda annak érdekében határozott így, hogy a fiatal tehetséges akadémisták minél több játékidőt kapjanak a hátralévő találkozókon. 

A Hajdú-bihari Naplónak Becsky István, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. – Nagy reményekkel vágtunk neki az idénynek, azonban sajnos messze alulteljesítettük a célkitűzéseinket. Ebből a helyzetből nagyon hátrébb már nem tudunk kerülni, ezért döntöttünk amellett, hogy szeretnénk a debreceni fiatalokat minél komolyabb szerephez juttatni a következő összecsapásokon. Mindig is fontosak voltak számunkra ezen játékosok, és ez hasznukra válhat a jövőre nézve – mondta a szakember, majd hozzátette,

Josh Haginsszel és Xavier Thamesszel megbeszélték a döntést, akik elfogadták azt. A két amerikai kosaras ezzel búcsút intett a DEAC-nak, a klub az elkövetkezendőkben már nem számít a szolgálataikra.

Becsky István | Forrás: Napló-archív

Mérlegelik a lehetőségeket 

A Debreceni Egyetem csapata a hullámvölgyek mellett személyi változásokkal is meg kellett, hogy küzdjön az elmúlt időszakban. A szezon Milenko Topics vezetésével kezdődött, akinek a novemberi lemondását követően Jorgosz Vovorasz vette át a stafétát. Azonban a görög szakembertől már februárban elbúcsúzott a klub, azóta Berényi Sándor a vezetőedző, Becsky István elárulta, hogy az idény végéig ez nem is fog változni. – Azt követően majd mérlegeljük a lehetőségeinket, és utána határozzuk majd el, hogy milyen stábbal képzeljük el a jövőnket, de a hátralévő meccseket a jelenlegi szakemberek irányításával játsszuk le – mondta. 

A szakosztályvezető azt kéri játékosaitól, hogy az idény fennmaradó részében az elsőtől az utolsó percig küzdjenek a meccseken.

Mutassa meg mindenki, hogy érdemes arra, hogy ennek a csapatnak a tagja legyen és újabb szerződést kapjon

– fogalmazta meg elvárásait. 

A DEAC-Tungsram szerda este 18 órától az MVM-OSE Lions vendége lesz a középházi középszakasz 6. fordulójában.

Bakos Attila 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában