Kézilabda

2022.04.29. 18:04

Egy lépésre van a bronzéremtől a Loki

Planéta Szimonettáék szeretnének minél több mérkőzést megnyerni a bajnoki hajrában.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az NB I. 23. fordulójában az Alba Fehérvár vendége lesz szombat este. Az előző kör óta egy bő két hét telt el, hiszen válogatott szünet volt az Európa-bajnoki-selejtezők miatt. A cívisvárosiak a hét közepétől tudtak teljes kerettel készülni a szombati összecsapásra, mert Bordás Réka, Csapó Kyra, Hornyák Dóra, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra a felnőtt-, Vámos Míra a junior-, Csernyánszki Liliána, valamint Panyi Anna az ifjúsági, míg Mariana Costa a brazil válogatottban szerepelt. Ráadásul Planéta Szimonetta csütörtökön elutazott Ljubljanába, ahol az Eb csoportokat sorsolták, ő volt az egyik meghívott, aki részt vett a csapatok kihúzásában. A mieink Norvégiával, Horvátországgal és Svájccal kerültek egy négyesbe. A tornát novemberben rendezik.

Az előző fordulóban mind a DVSC, mind a Fehérvár győzelemmel hangolt, a Loki a Dunaújvárost múlta fölül 22–21-re idegenben, míg az Alba a Budaörsöt 27–26-ra. Szilágyi Zoltán tanítványai a tabella harmadik pozíciójából várhatják az összecsapást, eddig 36 pontot gyűjtöttek be. Amennyiben a hétvégén ismét nyernek a hajdúságiak, akkor behozhatatlanná válik az előnyük a Váccal szemben. Legfeljebb pontegyenlőség alakulhat ki, de akkor az egymás elleni eredmények számítanának, az viszont a debrecenieknek kedvezne, akik kétszer is legyőzték idén riválisukat.

A fehérváriak nem szerepelnek ilyen jól az idei kiírásban, ők a táblázaton a tizedik helyen tanyáznak 16 egységgel. A felek még nem találkoztak ebben a szezonban, hiszen a december végére tervezett mérkőzésre a Fejér megyeiek nem tudtak elutazni, mert a keret többsége betegséggel küzdött. Azonban a meccset nem halasztották el, a piros-fehérek játék nélkül, 10–0-s eredménnyel megkapták a két pontot. Ilyen előjelekkel várhatták a hétvégi egymás elleni megmérettetésüket a felek.

A mérkőzést megelőző napon Planéta Szimonetta, a DVSC játékosa beszélt a várakozásairól a Hajdú-bihari Naplónak. 

– Nehéz meccsre számítunk, a Fehérvárnak jó lövőik vannak. A védekezés kiemelten fontos lesz, hogy az első perctől kezdve kilépjünk rájuk és semlegesíteni tudjuk a támadásaikat. Hazai környezetben lesznek, otthon minden csapat még jobban próbálja odatenni magát, de amennyiben az elején elkapjuk a fonalat, akkor a végére megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Tudjuk, hogy egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatjuk a harmadik helyünket, de ettől függetlenül mi szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni a bajnoki hajrában – fogalmazott.

A Loki játékosa végül arról is szót ejtett, hogy milyen élmény volt a sorsoláson részt vennie Szlovéniában. – A válogatott szünetben értesítettek, hogy meghívnak az eseményre. Egy napot töltöttem Ljubljanában, pénteken már ismét a csapattal készültem. Megtiszteltetés volt, hogy ott lehettem – zárta gondolatait Planéta Szimonetta.

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata szombaton 18 órától játszik a Fehérvár otthonában, a Köfém Sportcsarnokban.

Arany Balázs


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában