Futsal

2022.04.04. 20:20

Egy gól, három pont: fontos győzelmet aratott a DEAC

A debreceniek Rácz Zsolt góljával léptek fel a negyedik helyre a tabellán.

Forrás: Molnár Péter

A negyedik hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést vívott a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az Újpesttel a bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában. A DESOK-ban megrendezett hétfő esti derbin a hazaiaknál újra nevezve volt a január közepe óta hiányzó Vass Ottó, a vendégeknél hiányzott a brazil Ricardo Sobral, míg Németh Péter edző neve a játékosok között is felbukkant.

 

A kezdést követően egyből a debreceniek ragadták magukhoz a kezdeményezést, igyekeztek már magasan letámadni a lila-fehéreket. Ennek megfelelően az első lehetőség egy szögletet követően kínálkozott a hazaiak előtt, ám Thiago lövését kiütötte Vámosi. A negyedik percben meghűlt a vér a debreceni nézők ereiben, csak Krajcsi Bencén és a szerencsén múlott, hogy az először a kapu elé érő fővárosiak nem szereztek vezetést. Ez a szituáció is mutatta, hogy nem engedhette meg magának a DEAC, hogy elragadja a hév.

Fokozatosan vált kiegyenlítetté a játék, egyik kapus sem lazíthatott, előfordult, hogy 15 másodpercen belül mindkét kapusnak akadt dolga.

A 7. minutumban egy vendégpróbálkozás a kapufán csattant, az ellentámadásból pedig Vámosinak kellett bravúrt bemutatnia. Az újpestiek igyekeztek a mindenkori centerüknek feljátszani a labdát, az egyetemisták pedig leginkább a két brazil idegenlégiósukat keresték a labdával, amikor a pályán voltak. A hajdúságiak letámadása többször is sikeres volt, de hiába az ellenfél térfelén megszerzett labda, Siska Gergőék nem tudtak élni a lehetőségekkel.

 

A 16. percben góllá érett a cívis igyekezet, egy szép Thiago-Berecz Rafael-Rácz Zsolt kombináció végén utóbbi vette be a kaput (1–0).

Rodrigo növelhette volna a fórt, majd a másik oldalon Suscsák forgácsolta szét a felső lécet. Egy középre tartó hazai lövés tett pontot az első félidőre, így 1–0-s debreceni előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

 

A térfélcserét követően Szentes-Bíró Tamás ravasz lövéssel tesztelte Vámosit, majd Krajcsi parádézott egyet a másik gólvonal előtt. Újra a hazai csapatkapitány lőtt, de a kapufáról kifelé pattant a játékszer. Azért a lilák sem bóbiskoltak, így változatos volt a mérkőzés: a fővárosiak az egyenlítésért, a DEAC az egy kis levegőt jelentő második gólért küzdött. A taktikák nem változtak, a fekete-fehérek igyekeztek minél távolabb szorítani ellenfelüket a kapujuktól, míg az Újpest ívelgetésekkel próbálkozott Krajcsi többször is hangos Rendeződj! felkiáltással igyekezett nagyobb koncentrációra ösztökélni csapattársait. Szükség is volt rá, mert amikor Harnischnál volt a labda, a vendégcsatár többször is beforgatta a védőjét. Az újpesti csatár nyerőember lehetett volna, de előbb gyakorlatilag egy gólba tartó labdába ért bele szerencsétlenül, majd kihagyott egy ordító ziccert. Ahogy telt az idő, úgy nőtt a feszültség a pályán, valószínűleg emiatt is kapkodtak a befejezéseknél mindkét oldalon a futsalosok. A lilák az utolsó percekben áttértek a vészkapus játékra, de maradt az 1–0, nagyon fontos 3 pontot szerzett a DEAC.

 

MSZ

A tények

 

Férfi futsal NB I. Felső-ház, 6. forduló

 

DEAC–ÚJPEST FC-220VOLT 1–0 (0–0)

 

Debrecen, DESOK. Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Goneth Béla).

 

DEAC: Krajcsi - Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz. Cserék: Dobi (k), Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Király, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

Újpest: Vámosi - Lucas, Horváth, Sustyák, Harnisch. Cserék: Tyukász (k), Németh, Modarresi, Kovács, Panyi, Östör, Béres. Edző: Németh Péter.

 

Gól: 1–0 Rácz (16.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában