Kézilabda

2022.04.09. 12:03

DVSC: a csapategység diadala volt a pénteki győzelem

Szilágyi Zoltán szerint a találkozó első félidejében a saját dolgukat nehezítették meg. 

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az NB I. 21. fordulójában az MTK Budapest együttesét győzte le 29–26-ra péntek este. A debreceni alakulat kimondottan rosszul kezdte az összecsapást, az első játékrészben volt olyan időszak, amikor hat góllal vezettek Vida Gergő tanítványai. A szünetre dolgozott le hátrányából a cívisvárosi gárda, mindössze 15–12-es fővárosi előnnyel mentek pihenőre a felek. A második félidőben már többnyire Szilágyi Zoltán lányainak akarata érvényesült, és végül 29–26-ra meg is fordították a találkozót a piros mezesek. Ezzel Vámos Petráék még inkább bebiztosították harmadik helyüket a tabellán, míg a budapestiek maradtak a középmezőnyben.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a debreceniek vezetőedzője, Szilágyi Zoltán értékelte csapata teljesítményét. – Hasonlóan nehéz összecsapásra számítottunk előzetesen, tudtuk, hogy sokat fognak próbálkozni a kapunk előtt a fővárosiak, mert az átlövések az erősségeik. Ezek többnyire eredményesen zárultak, ráadásul mi kilenc ziccert hibáztunk el az első játékrészben, így a saját dolgunkat igazán megnehezítettük. Hátrányban görcsössé váltunk, többször próbáltuk variálni a védekezési formációnkat. Viszont a csapatunk erőssége, hogy nem egyszer játszottunk már rosszul az idei kiírásban, de ennek ellenére majdnem mindig behúztuk ezeket a találkozókat.

Ez jól bizonyítja a gárdánk mentális erejét, ezért pedig büszke vagyok a lányok teljesítményére

– fogalmazott a szakember.


A meccs utáni sajtótájékoztatón a három gólt szerző Mariana Costa is beszélt a mérkőzésről. – Nagyon jól játszott az MTK, Vida Gergő próbálta mindig forgatni a csapatát, ezt sokszor eredményesen is tette. 

Viszont remek volt a csapategységünk, remélem, ezen az úton haladunk tovább, ezt szeretném látni a folytatásban is.

Most hatvan percet kaptam a találkozón, de, ha a cserepadról kell támogatnom az együttest, akkor is a maximumot próbálom nyújtani – zárta gondolatait a Loki kézilabdázója.


A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a bajnokság 22. fordulójában a Dunaújváros ellen játszik szerdán 18 órától a Városi Sportcsarnokban.

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában