DVSC

2022.04.09. 11:46

Bényei Ágoston: a három pontért utazunk Budapestre

A Loki játékosa stabil védekezésre és gyors ellentámadásra építene a Groupama Arénában.

Bakos Attila

Bényei Ágoston (jobbra) visszatér NB I.-es debütálásának helyszínére | Forrás: Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Ferencváros vendége lesz az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A szombat este 19 óra 30-kor kezdődő találkozót a Loki a kilencedik helyről várja, a hazaiak pedig magabiztosan, 7 pontos előnnyel vezetik a tabellát. A két csapat játékerejét és az utóbbi időszak eredményeit tekintve is egyértelműen a zöld-fehérek a találkozó esélyesei, azonban a DVSC ebben az idényben már többször rácáfolt a papírformára – decemberben épp a Fradi ellen. 
A mérkőzés előtt – a már megszokott módon – a cívisvárosiak vezetőedzője, Joan Carrillo beszélt a Naplónak. – Jó meccsre számítok. A listavezetőhöz látogatunk, de – ahogy már többször mondtuk – tényleg minden egyes pont nagyon fontos nekünk. Kiváló játékosok alkotják az FTC-t, sokra tartom a csapatot, azonban mi egész héten arra készültünk, hogy megnyerjük a meccset. Kellően motiváltak vagyunk, hogy egy szép stadionban megküzdjünk egy remek gárdával. 

Azt gondolom, hogy az edzések alkalmával megtaláltuk a megoldást arra, hogy eredményesek lehessünk, úgyhogy nagyon várjuk már a megmérettetést

– fogalmazott a katalán szakember. 

 

Nagyon várják a rangadót 


Egy Loki–Fradi helyezéstől és aktuális formától függetlenül mindig egy kiemelt rangadó a magyar labdarúgásban. Éppen ezért különleges, hogy a DVSC fiatal tehetséges középpályása, Bényei Ágoston pont a Groupama Arénában mutatkozott be az NB I.-ben augusztus végén. Akkor 4–2-re nyert a Ferencváros, de a két gárda szezonbeli második találkozóján a debreceniek bizonyultak jobbnak, 2–0-s győzelmet aratva a Nagyerdei Stadionban. – Nagyon várom az összecsapást – kezdte a 19 éves utánpótlás-válogatott futballista –, és természetesen a három pontért utazunk Budapestre.

Azt gondolom, hogy maximálisan felkészült a csapat, úgyhogy csak a győzelem lehet a cél.

Az FTC vezeti a bajnokságot, de a legutóbb sikerült őket megvernünk. Stabil védekezésre, gyors ellentámadásokra és az erősségeinkre építve eredményesek lehetünk szombaton. Készen állunk a megmérettetésre, és nagyon bízom a sikerben – mondta. 


Attól függetlenül, hogy a bajnoki címvédő az esélyese a meccsnek, Bényei Ágoston úgy véli, hogy valamennyi teher a debreceni futballisták vállát is nyomja. – Van egy kis nyomás rajtunk, hiszen kilencedik helyen áll a Loki, ezért minden mérkőzésen úgy kell kimennünk a pályára, hogy nyernünk kell – hangsúlyozta.


A szombat este 19 óra 30 perckor kezdődő Ferencváros–Debreceni VSC összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

Ön szerint mi lesz az FTC–DVSC mérkőzés vége?

Bakos Attila 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában