Salakmotor

2022.04.15. 18:20

A Húsvét Kupával startolt el a salakmotoros idény

Remek hangulatban telt 2022 első versenye a Gázvezeték utcai stadionban.

Forrás: Kiss Annamarie

Az idei első salakmotorversenyre, a Húsvét Kupára gyűltek össze a Perényi Pál Salakmotor Stadion lelátóján a nézők nagypéntek délutánján. Összesen 16 motoros állt rajthoz a serlegért, köztük a Speedwolf Debrecen két salakosa, Magosi Norbert és Kovács Roland is.

A programot ezúttal is a kicsik futóbiciklis viadala nyitotta, majd fiatal tehetségek tettek néhány kört a pályán mielőtt elindult a Húsvét Kupa tizennyolc futamából az első. Az első körökben a hazai vaspapucsosok közül Magosi Norbert harmadik, míg Kovács Roland a második helyen érkezett be saját futamában. A verseny egyetlen hölgy résztvevője, Celina Liebmann is egy harmadik helyezést tudhatott magáénak. A szervezők újítottak a lebonyolításban, hiszen ezúttal nem pontokat, hanem helyezéseket számoltak.

A második reményfutam csak harmadjára ment végig, mert először az olasz Niccollo Percotti bukott, az újraindítást követően pedig Magosi Norbert és a szlovén Matic Ivacic estek nagyot. Végül harmadik lett a futamában a debreceni versenyző. Az elődöntőért vívott harcban a lengyel Jakub Jamróg új pályacsúccsal, 01.06.51-el aratta a nap második győzelmét. A helyosztó előfutamok eredményeképpen Magosi Norbert a 13-16., míg Kovács Roland a 9-12. helyekért harcolhattak. A korábban balesetet szenvedett Niccollo Percotti és az ausztrál Brayden McGuiness motorhiba miatt az utolsó kört már nem tudták vállalni.

A végére maradtak a legizgalmasabb futamok, amik a Húsvét Kupa végeredményéről döntöttek. A döntőben lengyel Jakub Jamróg ugyanolyan magabiztos motorozással, ahogy azt egész délután láthattuk tőle nyerte meg az idei első debreceni salakmotorversenyt a lett Oleg Mihailov és a szlovén Nick Skorja előtt. A hazaiak közül Magosi Norbert a 14., Kovács Roland pedig a 12. helyen zárta a versenyt. 

Bakos Attila


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában