Kézilabda

2022.04.29. 08:13

A DVSC-s Planéta Szimonetta keze is benne volt az Eb-sorsolásban

A szlovén főváros gyönyörű várában megtartott Eb-sorsoláson a mieink Norvégiával, Horvátországgal és Svájccal kerültek egy csoportba. A ceremónián Magyarországot a DVSC Schaeffler játékosa, Planéta Szimonetta képviselte.

Forrás: dvsckezilabda.hu

Idén, november 4-től 20-ig három ország, Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró ad otthont a női kézilabda Európa-bajnokságnak. A ljubljanai várban csütörtök délután megtartott sorsoláson a három rendező ország és Magyarország helye biztos volt egy-egy csoportban, így az ünnepélyes ceremónián a házigazdák képviselői (a szlovén Ana Gros, a montenegrói Tatjana Brnovics és az észak-macedón Andrea Szedloszka) mellett hazánk is képviseltette magát, méghozzá a DVSC kézilabdázója, Planéta Szimonetta volt a meghívott, számolt be a debreceniek honlapja

A mieink sorsolás nélkül az A-csoportba kerültek, így a magyar határhoz közeli szlovén fővárosban játsszák meccseiket. Magyarország mellé először a 2020-as Eb bronzérmese, Horvátország került a harmadik kalapból, majd Svájc a negyedik helyen rangsoroltak közül. Planéta Szimonetta az első kalapba rangsorolt csapatok sorsolásánál segédkezett, innen a címvédő Norvégia lett válogatottunk ellenfele.

„Nagyon különleges lesz ez az Európa-bajnokság, hiszen újra zsúfolt csarnokokban játszhatunk” – mondta a pódiumon Planéta Szimonetta. „Ljubljana közel van Magyarországhoz, így remélem sok magyar szurkoló előtt játszhatunk majd, szinte hazai környezetben. Sok a fiatal játékos a csapatunkban, számunkra fontos, hogy tapasztalatot szerezzenek a válogatottban” – tette hozzá a DVSC játékosa.

A női kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztása

A-csoport (Ljubljana): Norvégia, Magyarország, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában