Kosárlabda

2022.03.19. 19:52

Szombathelyen szenvedett sima vereséget a DEAC

A házigazdák végig kézben tartották a mérkőzést, esélyt sem adva a debrecenieknek.

Forrás: NS-archív

A DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata az NB I. 25. fordulójában Szombathelyre látogatott szombat este. A debreceniek a mérkőzést megelőzően az ötödik helyen tanyáztak 37 egységgel, míg a vendéglátók 45 pontot zsebeltek be, amellyel vezették a bajnokságot. A cívisvárosiak a múlt héten a sereghajtó Paksot verték 90–82-re, míg a Falco a Kecskemétet 96–76-ra.

 

A találkozót a hazai gárda kezdte jobban, alig öt perc elteltével már 18–8 volt az állás. Nem meglepő módon időt is kért a rossz rajt után Berényi Sándor vezetőedző. Hiába javult fel a debreceniek játéka, a szombathelyiek könnyedén dobálták sorozatban a hárompontosakat. A hangulat kiváló volt, a népes Falco-tábor folyamatosan biztatta övéit. Tíz minutum után 32–18-as előnyt dolgoztak ki Milos Konakov tanítványai. A második negyed első felében közeledtek a hajdúságiak a sárga mezesekhez, ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a házigazdák dobási hatékonysága jelentősen visszább esett. Viszont a szünetre ismét visszaállt a 14 pontos különbség, így 46–32-es állással mehettek pihenőre a felek. Húsz perc után a legeredményesebb a címvédő alakulatnál Calrk volt 16 ponttal, míg a cívisvárosiak oldaláról Josh Hagins 6 ponttal.

 

A második játékrész elején ismét bekezdett a hazai együttes, az első öt minutumban tizenkettővel növelték pontjaik számát, a debreceniek pedig mindössze néggyel. Majd Milos Konakov 60–41-es állásnál időt kért, vélhetően a különbséggel nem igazán lehetett elégedetlen. Az utolsó negyedet 64–45-ös eredménnyel kezdhették a csapatok. A hajrát végül Polyák Lászlóék nyerték, de ezzel csak a hátrányukból tudtak faragni, a meccs végeredménye 80–70 lett.

 

A találkozó legeredményesebb játékosai Perl és Clark voltak, 18 pontot hoztak össze mindketten a címvédőnek. A hajdúságiak részéről Djordje Drenovac dobta a legtöbb pontot, szám szerint 13-at.

 

Ez az összecsapás nem sok izgalmat tartogatott számunkra, a szombathelyiek az első percektől kezdve magabiztos előnyt építettek ki, a DEAC pedig nem talált fogást ellenfelén hiába próbálkozott.

 

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a következő fordulóban a Kecskemétet fogadja jövő hét szombaton az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

Tippmix Férfi NB I. A csoport, 25. forduló

 

FALCO VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY–DEAC-TUNGSRAM 80–70 (32–18, 14–14, 18–13, 15–25)

 

Szombathely, Arena Savaria. Vezették: Praksch P., Török R., Jakab L.

 

Szombathely: Váradi 16/3, Somogyi 11-3, Clark 18/12, Golomán 6, Keller 4. Cserék: Barac 4, Perl 18, Verasztó -, Kovács B. -, Hawkins 3/3. Vezetőedző: Milos Konakov

 

DEAC: Thames 5/3, Hagins 11/9, Valerio-Bodon 3/3, Dzeletovics 10/6, Tóth 8. Cserék: Polyák 9/3, Drenovac 13, Kerpel-Fronius -, Aska 11, Kovács -. Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában