Fontos siker a Paks ellen

2022.03.20. 15:22

Száz percnek is 0–1 a vége: idegenben nyert a DVSC

A szervezetten és okosan futballozó Loki teljesen megérdemelten győzte le a paksiakat.

Forrás: Meder István / Nemzeti Sport

Nagyon fontos három pontot szerzett a DVSC a Paks otthonában vasárnap délután az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A régóta maródi Bárány Donáton és Kundrák Norberten kívül Gróf Dávid, Szécsi Márk és Korhut Mihály sérülés miatt hiányzott a keretből, míg Ferenczi Jánosra betegség miatt nem számíthatott Joan Carrillo vezetőedző.


A Loki trénere ezúttal egy 4–1–4–1-es felállás mellett tette le a voksát, Charleston volt a balhátvéd, Varga József futballozott a védők előtt.

 

Dorian Babunski lövésével kezdődött a találkozó, a cívisvárosiak egyébként is leginkább a támadót keresték a labdákkal, remélve, hogy képes lesz megtartani, amíg felzárkóznak mellé a társak. Gyors egymásutánban egy-egy közeli szabadrúgásból veszélyeztethetett mindkét csapat, de kimaradtak a kecsegtető lehetőségek. Pethő Bence és Charleston fejeltek össze, de egy kis ápolás után mindketten folytathatták. A DVSC igyekezett a lehető leghamarabb elejét venni a paksiak támadásainak, hogy a megszerezett labdákkal aztán minél gyorsabban felérjenek a kapu elé. A félidő derekát követően beszorultak a piros-fehérek, a debreceni kapuba visszakerülő Hrabina Alex jó kijövetele, majd a kapufa kellett a hazai gól elkerüléséhez. A szünet előtt kiszabadult térfeléről a Loki, és egy szögletet követően Dorian Babunski fejében maradt a vezetés.

Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.

Az 50. percben megszerezte a vezetést a DVSC: Charleston, Dorian Babunski volt a labda útja, az északmacedón csatár kiugratta a bátyját, David Babunski pedig szépen szépen lőtt a jobb alsóba. A VAR hosszas videózás után végül megadta a találatot. 0–1.


Rögtön utána egyenlíthetett volna a Paks, de előbb Hrabina, aztán a kapufa mentette meg a cívisvárosiakat. Bognár György cserékkel igyekezett felrázni a hazaiakat, de a Loki kifogta a szelet a dunántúliak vitorlájából. Joan Carrillo először a 78. percben szánta el magát változtatásra, a gólszerző és remekül futballozó David Babunskit váltotta Bényei Ágoston, majd nem sokkal később az ifjabb Babunski is elhagyta a pályát, a helyére Tischler Patrik érkezett.


A hajrában a hajdúságiak visszahúzódva már egyértelműen a vezetést védték, de Tischler előtt így is két óriási lehetőség adódott az előny növelésére. A játékvezető hat percet hosszabbított, amelyet még pár minutummal megfejelt egy VAR-ozás miatt. De szerencsére ebbe már csak az fért bele, hogy Baranyai Nimród is pályára kerüljön,

így 1–0-ra győzött a Loki, megérdemelten.

Most szünet következik a bajnokságban, ugyanis a magyar válogatott felkészülési mérkőzésen csütörtökön Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, majd március 29-én pedig Észak-Írország vendége lesz Marco Rossi együttese.

MSZ

 

A tények


OTP Bank Liga, 25. forduló


Paksi FC–Debreceni VSC 0–1 (0–0)


Paks. Vezette Andó-Szabó Sándor (Garai P., Becséri G.).


Paks: Nagy G. - Medgyes, Szabó J. (Szélpál, 63.), Gévay (Szabó B., 63.), Lenzsér, Sajbán - Balogh (Nagy, 75.), Haraszti, Windecker - Ádám, Pethő (Böde, 63.). Vezetőedző: Bognár György.


DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 95.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Varga – Dzsudzsák, Baráth, David Babunski (Béynei, 78.), Bódi – Dorian Babunski (Tischler, 83.). Vezetőedző: Joan Carrillo.


Gól: 0–1 David Babunski (50.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában