DVSE

2022.03.22. 10:47

Pontkényszerben a debreceni vízilabdázók

Újabb kulcsfontosságú találkozó előtt állnak a pólósok.

Forrás: Napló-archív

Kedden pótolják a BVSC kérésére március 5-én, a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzést Debrecenben. Nem elég, hogy egy nagyon komoly együttes érkezik a Zákány utcára, az elmúlt napokban még a betegségekkel is meg kellett küzdenie a debrecenieknek.

 

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a hadra fogható játékosok rendkívül motiváltan várják a cívisvárosiak számára jelentős téttel bíró összecsapást.

 

Nem kérdés, hogy újabb kulcsfontosságú találkozó előtt állnak a debreceni pólósok, ahol meg kell próbálni pontot, pontokat szerezni – írja a klub honlapján. A DVSE jelenleg a kiesést jelentő utolsó helyen áll a bajnoki tabellán. Hiába a pontazonosság a Szentessel, a csongrádiak +1-es gólkülönbséggel állnak velük szemben – 12-7-re nyertek ősszel, 13-9-re a DVSE tavasszal -, így jelen állás szerint a Kurca-partiak játszhatnak osztályozót.

 

– Nagyon nehéz, pörgős meccsre készülünk. A BVSC játékosai kifejezetten jól úsznak, jól mennek. Fel kell velük venni a versenyt és nem szabad, hogy leforduljanak és akkor szerintem pariba leszünk velük. Tudjuk, mennyire fontos ez a találkozó számunkra és szeretnénk pontot, pontokat szerezni – vélekedett a meccs előtt Korbán Richárd.

 

A két csapat november végén találkozott egymással utoljára, akkor a debreceniek 14-8-as vereséget szenvedtek a fővárosban.

 

A párharc esélyese ezúttal is BVSC, amely 13 győzelem és 3 döntetlen mellett 8 vereséggel a tabella ötödik helyén áll. A papírforma azonban azért van, hogy néha boruljon; ez akár már kedden megtörténhet. – Pontkényszerben vagyunk, de mindent meg fogunk tenni, ezt garantálhatom. Kicsit foghíjasan készülünk az elmúlt napokban, nem titok, de igazából be kell ugrani a medencébe, azt csinálni, ami eddig működött és tiszta erőből kell végig játszani négy negyedet. Azt kell erőltetnünk, amiben igazán jók vagyunk, ez lehet a siker egyik kulcsa – nyilatkozta Süveges Máté vezetőedző. A DVSE-Master Good – BVSC-Zugló bajnoki kedden este negyed nyolckor kezdődik a Debreceni Sportuszodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában